Na hlavní stránku  
Právě je čtv 04.12.2025, 12:01

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 623 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 21  Další
Autor Zpráva
 Odkaz na příspěvek Re: Návratovka podle Pavla Máchy (www.pust.cz)

pestrá strava sungazing dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 21 dnů křesťan
Reputace: +298
max píše:
No právě, rád bych najel "na novo". Zrovinka, před psaním, mého minulého příspěvku, jsem si říkal "už mám asi hlad, něco si vezmu a zbytek večer"... no a pak jsem se napil a pohoda, byl to jen "pocit hladu", ne opravdový hlad :-D Zbytečně bych do sebe zase házel jídlo, tak počkám, až budu mít doopravdy hlad. Jenže já to poznám akorát tak, že už mě je trošku zle a to mám opravdu hlad, jinak je to jenom chuť, nebo prostě program, "má se jíst".

Po mojí první (a zatím poslední) jedenadvacítce jsem získal ,,schopnost" zcela bezpečně určit , kdy mám hlad a kdy chuť.
Takže se teď už nemůžu vymlouvat, že jím a nevím... :-x
A když si náhodou nejsem na 100% jist, že mám hlad :delicacy: , a nebo že nevím jestli si mám dané jídlo dát a nebo ne, tak používám pro mě osvědčený postup kývání tělem. :idea:
Někdy je to docela sranda ;-) , jak jsou odpovědi razantní. 8-o Hlavně při záporu.
A hlavně mám pocit, že to pro opravdu funguje. :innocent:

Aneb

Žák se učí,
učitel má touhu vyučovat,
mistr inspiruje.

admin: Uživatel zesnul 2. května 2017. Vzpomínáme.

+Panda, +Petr, +max, +rorobo Hodnocení: +4
čtv 15.11.2012, 23:44

(Mirek, admin)

Reputace: +1726
ANTONÍN píše:
...A hlavně mám pocit, že to pro opravdu funguje. :innocent:
Jak říká Werdin - každý člověk je jiný vesmír. Také jsem k tomu dospěl - každý člověk má v hlavě svou představu vnímání reality a jejích zákonitostí a zpětně ji tím ovlivňuje. Proto každému fungují věci v životě trošku jinak a každý si musí najít svou variantu postupů a pravidel. Něco mu může fungovat dokonce i úplně jinak než je běžným zvykem. Proto platí "důvěřuj (poučkám), ale prověřuj ... a neboj se dospět k neobvyklým závěrům".

+ANTONÍN, +Petr, +max Hodnocení: +3
pát 16.11.2012, 11:26
Profil Zobrazit autorovy stránky

Reputace: +992
No právě, je to každýho půst a návratovka. Pokud nedělá vyloženě boty typu přejídání se nebo nevhodný jídlo či pití tak není důvod do toho zasahovat nebo ho něčím strašit. Když se sám zeptá, je to něco jinýho.

+ANTONÍN, +Panda, +max Hodnocení: +3
pát 16.11.2012, 11:50

Reputace: +13
Tak teď jsem si pročetl půst.cz a lidi, tam normálně píšou, jak po 21čce jí docela hromadu jídla, např. že od 7 mého dne tam jí někdo krevety a ryby a docela množství, pak někdo po 21, že si dává myslím, už třetí - 10 den ráno ovoce, odpoledne napařené brambory + hromadu zeleniny a od 10 dne jí už zase úplně všechno.
Jste si opravdu jistí, že má člověk celý den jíst pouze jednu hrst jídla denně?
Mě přijde, že ti lidi tam, toho spořádají docela hodně a docela jí často. No a nikdo jim tam hrst jídla neradí, ani jednou denně a nikdo jim na nic takového tam neodpovídá, spíš jsem tam narazil na to, že to lidi schvalují, tak fakt nevím.
Já mám zatím opravdu hlad kolem poledne, jak kdy, někdy v 11, někdy až v 15, tak sním většinou trochu méně, než hrst, a pak mám hlad večer, tak si dám jen např. dvě mrňavé (bejby) mrkvičky. Ale nějak mě k večeru právě bolí břicho a já tedy nevím, co dělám špatně? Dneska jsem měl např 1 banán a 1 kiwi, snažil jsem se slinit a proměnit to v puse v kaši, to bylo ok, večer jsem snědl ty dvě minimrkvičky, ale pak mi začalo být zle. Není mi sice nějak moc zle, prostě mě jen bolí trochu břicho. Tak nevím jestli jím moc málo a je mi špatně z hladu, nebo právě moc? Ale dohromady to tak mohlo vážit max 250g, víc 100% ne. Vím, že asi banán a kiwi, není to nejlepší, ale měl jsem na to docela chuť. Včera jsem měl k objedu hrušky (dvě) a večer jsem si dal hrozno, sice pouze trošku (několik kuliček), ale to bylo špatně, pak mě v noci probudilo asi pálení žáhy, nebo co to bylo (neznám moc ten pocit), prostě pálení jakovy z břicha do hrudníku :-( tak mi bylo jasné, že ovoce není na večer dobré.
Jenže já mám večer už opravdu hodně hlad. Můžu zkusit ty "večeře" vynechat, ale to bych musel jít spát, nebo hodně pít, abych ten pocit hladu zahnal. Jenže když jdu spát, tak nemůžu usnout a to klidně i 5 hodin, jen ležím a usnu až ráno :-(
No, teď ovoce úplně vynechám a budu jen na zelenině, myslím, že mi totiž to ovoce vůbec nedělá dobře (i když po tom ovoci odpoledne mi bylo fajn a měl jsem spoustu energie).
Když tak prosím poraďte, jestli něco dělám špatně, nebo, jestli se mám spíš držet zeleniny, nebo vynechat to "večerní jídlo" (byť je toho snad jen 20g) a najíst se třeba více odpoledne (samozřejmě, až budu mít hlad).

PS: Jen bych dodal, že jak jsem psal o tom "bolení" břicha, tak normálně ten pocit znám a mívám a to vždy vím, že mám hlad a když se najím, tak to přejde. Proto mě překvapilo, že když mám večer hlad a najím se, tak mi je po nějaké době trochu zle.
PS2: Taky mě teď docvaklo, že mě třeba to břicho bolí, protože furt sedím a pracuji u PC, tak třeba mu nedělá dobře, že mám asi skrčený žaludek. No a jak jsem psal o tom hroznu, tak spím na břiše, tak je možné, že jsem to hrozno dobře nepožvýkal a jak jsem ležel na tom břiše, tak to třeba nebylo to nejlepší pro žaludek, tak mě pak bolel, jen nápad, že to třeba může být i "mechanického" původu....
PS3: Jinak jsem hodně sesláblý, když chodím, je to v pohodě, ale jakmile musím stát "delší" dobu (třeba na přechodu), nebo když jdu do schodů, tak mě to děsně unaví. Svaly v nohách při chůzi do schodů pálí a než vyjdu do druhého patra, tak se zastavuju po každých vyjitých schodech a jsem jak lokomotiva. No, chudáci důchodci, teď už vím, jak jim asi je :-(

Hodnocení: 0
úte 20.11.2012, 04:05

To je nevhodný dát si skoro hrst a večer dojíst ten zbyteček. Takhle si jen podráždíš žaludek.

"večer jsem snědl ty dvě minimrkvičky, ale pak mi začalo být zle"
- no jasně že ti bylo blbě z hladu když jsi takhle jen podráždil žaludek

Dej si celou hrst najednou když ti to nevyhovuje dělit. Máš už za sebou třetinu návratovky, tak pokud budeš mít opravdu hlad i po hrsti denně tak holt přidej množství pokud bys to ani na hrsti nedával.

Jde hlavně o začátek návratovky se uhlídat v množství. Ale nauč se s tím pracovat sám.

A co pohyb, běháš ? Nebo něco jinýho? Chce to pohyb už při půstu, Malachov doporučoval tuším min. 10-15 km nachodit denně. A teď tím spíš. U počítače svůj čakrální systém nerozhýbeš.

+Cef, +max, +ravima Hodnocení: +3
úte 20.11.2012, 10:41

"To je nevhodný dát si skoro hrst a večer dojíst ten zbyteček. Takhle si jen podráždíš žaludek."
Aha, já měl za to, že tu hrst si můžu rozdělit na 2x jednu část "tu větší" bych měl odpoledne a něco (když bude hlad) večer. Na půstu.cz jsem si to pročetl a tam lidi většinou postupují takto:
ráno - mrkvovou šťávu 2:1 s destilkou
někdo si pak dává "na svačinu" banán
odpoledne si většina dává hrst zeleniny (ovoce)
a večer si taky ještě něco dávají
no a to mi přišlo vzhledem k tomu, co tady píšete o té hrsti, že ti lidi na pust.cz zase jedí více, než jen tu hrst. Přece sníst za den např hrst zeleniny, dva banány, tak to už je docela hromada jídla.
Tak jsem měl právě za to, že si odpoledne dám hrst a zkusím to vydržet, jenže večer mám hlad, tak si trochu něco dám. Ale jak píšeš, tak máš asi pravdu, že si žaludek akorát podráždím, to by smysl dávalo.

Mám za sebou už 7dm dnů návratovky, zkusím tedy vydržet s tou hrstí a večerní hlad nějak překonat.

"Malachov doporučoval tuším min. 10-15 km nachodit denně. A teď tím spíš. U počítače svůj čakrální systém nerozhýbeš."
10km, to je snad kolem 2.5h chůze? Možná, když jedeme někde se známýma na výlet, tak to je těch 10-15km tak akorát, ale normálně to ujít a denně, to si jako děláš srandu, nespletl jsi se a nemělo to spíš být 1 - 1,5 km?
Ukaž mi člověka, co dneska ujde více jak 2km (to máš 30minut chůze) a myslím si, že ani to, nikdo nechodí. Většinu co znám, tak jezdí tramvají a autem a k autu to mají tak 3minuty :lol:
Snažím se doma trochu cvičit, sice ne nějak extra moc, ale snažím se. Je fakt, že jsem cvičíval více a alespoň 1x do týdne chodil na opravdu dlouhou vycházku (tak 2hoďky). Tady po brně v centru mezi lidma se mi moc chodit nechce. Beru na vědomí, přidám na pravidelnosti a intenzitě cvičení a budu se snažit chodit. Momentálně zvládnu ujít tak cca 3km, což je 45min a jsem z toho totalně vyřízený :'(

PS: Ještě by mě zajímalo, můžu např po té 21 návratovce začít kořenit a solit? Nemyslím nějak extra, ale třeba si dát zel. salát a tam přidat trochu pepře a soli? Vím, že tady je to samý osvícený světec, co už se dávno nad to povznesl.... docela by mě to zajímalo. Protože na půst.cz někdo psal, že už od 10dne jí úplně normálně. Sice nedefinoval co to to "normálně je", jestli kus stejku z hranolkama a tatarkou, nebo vepřo knedlo, nebo něco vegetariánského :-D

Díky za trpělivost, čas a rady, vážím si toho.

PS2: Když už jsem tu 21 začal, tak bych jí moc rád v pořádku dokončil.

úte 20.11.2012, 11:48

"Na půstu.cz jsem si to pročetl a tam lidi většinou postupují takto:
ráno - mrkvovou šťávu 2:1 s destilkou
někdo si pak dává "na svačinu" banán
odpoledne si většina dává hrst zeleniny (ovoce)
a večer si taky ještě něco dávají
no a to mi přišlo vzhledem k tomu, co tady píšete o té hrsti, že ti lidi na pust.cz zase jedí více, než jen tu hrst. Přece sníst za den např hrst zeleniny, dva banány, tak to už je docela hromada jídla.
Mám za sebou už 7dm dnů návratovky, zkusím tedy vydržet s tou hrstí a večerní hlad nějak překonat."

- Ty lidi tak jedli a Pavla rozhodně nebavilo reagovat na každou spekulaci jak se kdo chce nacpat. Tak odpovídal: Máš problémy? Dodržel jsi kalendář? Ne? Tak si za ně můžeš sám. Půstuj podle kalendáře.

"Malachov doporučoval tuším min. 10-15 km nachodit denně. A teď tím spíš. U počítače svůj čakrální systém nerozhýbeš."
10km, to je snad kolem 2.5h chůze? ..., to si jako děláš srandu, nespletl jsi se a nemělo to spíš být 1 - 1,5 km?

- Nedělám si srandu. Při 21 denním půstu jsem normálně fyzicky pracoval a lezl po žebřících s 20ti kilovým závažím v ruce. Jde to, i běhat 2-3 km nebo chodit 10-15. Malachov věděl co píše. Chce to trénovat pohyb už před půstem a pak při kratších půstech dle kalendáře. Pak není problém.

Ukaž mi člověka, co dneska ujde více jak 2km (to máš 30minut chůze) a myslím si, že ani to, nikdo nechodí. Většinu co znám, tak jezdí tramvají a autem a k autu to mají tak 3minuty :lol:

- A to je důvod proč mají problémy se zdravím, navštěvují lékaře nebo to musí řešit půstem.

Beru na vědomí, přidám na pravidelnosti a intenzitě cvičení a budu se snažit chodit. Momentálně zvládnu ujít tak cca 3km, což je 45min a jsem z toho totalně vyřízený :'(

- Je to o tréninku.

PS: Ještě by mě zajímalo, můžu např po té 21 návratovce začít kořenit a solit? Nemyslím nějak extra, ale třeba si dát zel. salát a tam přidat trochu pepře a soli? Vím, že tady je to samý osvícený světec, co už se dávno nad to povznesl....

- Světec co se nad něco povznesl tu není ani náhodou. Jsou tu normální lidi se svými nedostatky. Jen si trochu víc než ostatní uvědomujou za co si můžou sami.

Díky za trpělivost, čas a rady, vážím si toho.

- :) Jo je to náročný. Hele nějak si s tím poraď a kdyžtak přidáš na množství jídla pokud to tvý tělo ještě nedává. Ale nenech se unést chutěma, jeď podle hladu.

+ANTONÍN, +Cef, +Panda, +max Hodnocení: +4
úte 20.11.2012, 12:13

pestrá strava sungazing dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 21 dnů křesťan
Možná se budu opakovat Maxi, ale vyzkoušel bych vědomé jedení. :idea: (viewtopic.php?f=31&t=180 )
Pokud tuhle disciplínu zvládneš ( A Tvoje disciplína v návratovce mě fascinuje :ok: . Já bohužel takovou nemám. 8-) ), budeš vědět, kdy a co jíst.
A tím by Ti mohly odpadnout některé dotazy. Možná se budeš cítit víc jistější , sebevědomější a šťastnější. Protože budeš už mít v ruce nějakou páku, která tě určitým způsobem osamostatní.
Samozřejmě v návratovce bych omezil výběr na zeleninu a ovoce s doporučeným množstvím, protože návratovka není běžným životním obdobím. :innocent:

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

+Cef, +Petr, +max Hodnocení: +3
úte 20.11.2012, 13:02

Tak díky moc za rady, beru si to k srdci. Vědomě jíst, se zatím snažím a taky to hodně kousat "slinit" a proměnit to v puse na takovou jakoby kašičku.
Jinak Petře, tak to fakt klobouk dolů, tvoje fyzička je obdivuhodná. Taky je pravda, že do 21 jsem šel bez přípravy a tak to bylo docela "namáhavé", ale dalo se to a docela věřím tomu, že když člověk dodržuje kalendář (půstuje pravidelně) a dost cvičí, tak je to v pohodě. Nejsem půstař a o půsty se zajímám jen trochu a nepravidelně si dělám menší očistné půsty. Letos jsem se rozhodl a měl pocit, že 21 bude pro mě přínos, bylo to vnitřní vedení, moc se mi nechtělo a poprvé, když už jsem měl 4dny za sebou, jsem to musel přerušit (jel jsem domů a nemohl jsem říct, že nebudu jíst, to by maminka nepřežila :-) I tak, jsem se do toho pustil, nedalo se neposlechnout a mělo mě to posunout někam dále. Zatím se zdá, že si začínám uvědomovat více nejen souvislostí a tak, proč ten půst musel být,.... ale nechci to tady rozebírat. Takže, půstař nejsem, půsty mě lákají, občas dělám kratší a to je všechno. Tím pádem je jasné že příprava byla nulová a tak byl průběh takový pro mě "těžší", ale jak píšu, dalo se to, i když to nebylo tak snadné jak 3, nebo 4řky, ty jsou naprosto OK, dokonce mám i energie hodně.
Dneska jsem se překonal a šel ven, bylo to náročné, ale zvládl jsem to. Většinou mě teď když chodím bolí nohy a docela hodně záda. Na záda mám cvičit, to mi vždycky doktorka zdůrazňuje a HODNĚ CVIČIT, prý mi tam tu páteř nic nedrží, jinak nemocný nebývám (ťuky ťuk, musím to zaklepat), ani žádné problémy nemám, krom občasné bolesti zad, za což si můžu sám, protože necvičím.
Ještě jednou máš máš Petře můj opravdu OBROVSKÝ obdiv, já i když nepůstuji, tak neunesu ani 10kg :-(

to Antonín: "A Tvoje disciplína v návratovce mě fascinuje :ok: "
Díky moc :sun: Já když už se rozhodnu pro něco, tak to udělám a chci aby to bylo na 100% OK a hlavně si pořád říkám "když to pokazím, tak můžu zahodit celou 21 a kus návratovky, dělal bych to k ničemu" a když si to takhle povím, tak mi to dá sílu to překonat a pokračuji, tak, jak by se mělo ;-) nebo se o to alespoň snažím.
Co se ale týká cvičení, tak to disciplínu, ani vůli nemám, vždy mi to vydrží tak pár dnů, v lepším případě týden a to jsem ještě před pár lety cvičil docela hodně, tak alespoň 1 - 1,5h denně (jóga, protahování, posilování,...).

+Cef, +Panda Hodnocení: +2
úte 20.11.2012, 14:02

vegetarián dosažený půst 30 dnů
Reputace: +9
Zdravim vsetkych.
Som tu novy a rad sa podelim o svoje skusenosti pri hladovkach. Po nikolkych jednotkach, trojkach a jednej sedmicke som isiel povodne na 15, ale pre celkom pohodu som to potiahol na 21 a teraz som v druhom dni navratovky. Prvy den som pil mrkvovu stavu 1:1 s destilkou, druhy den som zacal neriedenou mrkvovou stavou a asi o 16:00 zaradim hrst parenej zeleninky. Moj zaludok zatial neprotestuje a ani nepyta viac nez par hltov mrkv.stavy. Tesim sa najme na ovocie :fruit: .

+Panda Hodnocení: +1
úte 20.11.2012, 14:10

Pokud Tě bolí při chůzi nohy a záda, tak zkus Nordic Walking. :idea:
Hůlky Ti odlehčí nohám a taky Ti ,,narovnají" záda.
Na co je dobrý si dát při chůzi s hůlkama pozor:
1. vytáhnout hlavu nahoru. Jako by Tě někdo tahal jako marionetu za vršek hlavy
2. Nemít prohnutý záda v bedrech. Jakob jsi je měl celý záda (hlavně v bedrech) přitisknuté ke stěně.

A hlavně mít radost z pohybu a užívat si ho. :dance:

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

+max Hodnocení: +1
úte 20.11.2012, 14:14

No každý máme svý nedostatky a s těmi se musíme popasovat. Ten kalendář dělá hodně, stejně tak příprava sportem. Ale to jsou zas jen Pavlovy základní doporučení které málokdo chce dodržovat a které dokonale fungují. Dokonce jsem ani nikdy nejel zcela podle kalendáře, ale i tak když dáš během 1 roku jednotky, sem tam trojku, 2x sedmi, čtrnácti a 21 denní půst tak je to znát. Jde to pak bez problémů. Teď zase z pohodlnosti nahrazuju přínos půstu sportem ale to je čistě můj problém.

+Cef, +Panda, +max Hodnocení: +3
úte 20.11.2012, 14:22

Reputace: +1217
max píše:
Já když už se rozhodnu pro něco, tak to udělám a chci aby to bylo na 100% OK a hlavně si pořád říkám "když to pokazím, tak můžu zahodit celou 21 a kus návratovky, dělal bych to k ničemu" a když si to takhle povím, tak mi to dá sílu to překonat a pokračuji, tak, jak by se mělo ;-) nebo se o to alespoň snažím.
To je dobra motivace, samoze by to bylo skoda se trapit tolik dni a pak to zahodit pro mlsnou hubu :).
Drzim palce, najis se potom dle libosti a s pocitem viteze sameho nad sebou :-).

+ANTONÍN, +max Hodnocení: +2
úte 20.11.2012, 18:01

dosažený půst 40 dnů
Reputace: +65
Držet 21dní půst, pak "návratovku" v podobě 1 hrsti zelovocu denně, a pak se najíst dle libosti s pocitem vítězství, to teda hodně štěstí :-?

úte 20.11.2012, 20:16

Ravima, nesejckuj porad a nestourej se ve slovickach (a hlavne "v postupu jinych lidi" ..), nemyslim samozrejme hned po navratovce bezprostredne se naladovat vsim moznym.
Hezky postupne, nech ho Maxe, uz je velkej a taky neni blbej, ze:).. piluj si svoji navratovku, vsichni mame co zlepsovat:).

+ANTONÍN, +Panda, +Petr, +max Hodnocení: +4
úte 20.11.2012, 20:45

Cef píše:
max píše:
Já když už se rozhodnu pro něco, tak to udělám a chci aby to bylo na 100% OK a hlavně si pořád říkám "když to pokazím, tak můžu zahodit celou 21 a kus návratovky, dělal bych to k ničemu" a když si to takhle povím, tak mi to dá sílu to překonat a pokračuji, tak, jak by se mělo ;-) nebo se o to alespoň snažím.
To je dobra motivace, samoze by to bylo skoda se trapit tolik dni a pak to zahodit pro mlsnou hubu :).
Drzim palce, najis se potom dle libosti a s pocitem viteze sameho nad sebou :-).

Tady pozor! Jedna věc je dělat něco na 100% a docela jiná chtít něco změnit na 100%. To první je v pořádku, ale pokud by si někdo dal za cíl změnit roky nedostatku pohybu a přejídání se za pouhých 42 dní, tak by mohl být dost zklamán že se to nepovede. Hlavně navyknout si na nový způsob života trvá dost dlouho, i když 21 denní půst k tomu může být dobrým startem.

+ANTONÍN, +Cef, +max Hodnocení: +3
stř 21.11.2012, 15:47

Presne.
Jako generalni pardon totiz pust nefunguje (neco jako slupnu pilulku a bude zase vsechno ok), je to jen zacatek rozsahlejsich zmen v zivote:).
Platime za to jak blbe jsme zili a nedali si rict a to chvili trva:).

+max Hodnocení: +1
stř 21.11.2012, 16:29

Taky se musím přidat, máte naprostou pravdu. Znám lidi, co mi tvrdili "teď budu 21 dnů držet půst a pak přecházím na pránu", tak takoví mě vždy pobaví a to dokonce nemluvím ani o tom, že nevědí nic o návratovce :lol:

+Cef, +Panda Hodnocení: +2
stř 21.11.2012, 17:10

Reputace: +6
Petr píše:
1) Žaludek se po 3dnech zastaví, klid. Zahleněnej jsi protože se čistíš.
Bolest žaludku při půstu neznám, je i možný že se vypořádává s nějakým neduhem.
2) Zeleninu můžeš jakoukoliv dle chuti, brambory ne, je to škrob. Hrst = miska ze dvou dlaní, jako když se chceš napít.
 V návratovce pij pouze čistou vodu jako při půstu, nejlíp destilku, žádný šťávy, žádný čaje. Jídlo nemixuj jez v celku ale dobře kousej. Ovoce se zeleninou nekombinuj. Až strávíš jedno tak jez druhý.

Jinak v tom máš celkem jasno, tak ať se daří. Jestli chceš zůstat na vita nebo ne je věcí tvojí volby. Můžeš a nemusíš. Vitarián nejsem, takže k tomu ti případně poradí jiní.

Pro mě dobré shrnutí, rozhodl jsem se držet ten režim hrst jídla na den v návratovce po sedmičce. Používám misku 0,3 l jako odměrku. Zatím jsem jen na zelenině a destilce. Ve čt návrat u konce.
Později se budu rozhodovat, jak dál se stravováním po návratovce.
Ještě mě jinde zaujalo doporučení (ravima?), jíst až odpoledne po nějakém pohybu. To zatím nedávám. Nálada dobrá, díky za informace.
Zdravím vespolek
Imi

+ANTONÍN Hodnocení: +1
úte 27.11.2012, 23:36

Reputace: +93
Tak som si to vlakno cele precital a som velmi rad, ze moje vyssie vedomie ma zaviedlo na tento server. Pozeram, ze je strasne vela hodin, idem spat, ale citim potrebu sa podakovat vsetkym prispievatelom . Az pojdem na navratovku, tak si dam sakra pozor. Keby som si toto neprecital, asi by som to dobre pohnojil.

stř 28.11.2012, 02:49

Logosi, mrkni taky do deníčků, zejm. Antonínova.

imi: s tou dobou jídla je spíš pravidlo že tehdy když se můžeš v klidu najíst

stř 28.11.2012, 09:19

Petr píše:
Logosi, mrkni taky do deníčků, zejm. Antonínova.

imi: s tou dobou jídla je spíš pravidlo že tehdy když se můžeš v klidu najíst

Petře, sice čtu diskusi, ale snažím se nasednout na to, co se děje ve mně. Reagovat na tělesný pocit, zatím jsem jed vždy mezi 9. - 11hod, jen včera v 6h. Poslední dva dny se mi zlepšilo naulí, mohu to dělat déle, tak sedm minut včetně nezbytných přestávek. A to zkresluje trochu pocity v oblasti bříška.
Teď mám čas, mohu jíst kdy chci, tak to využívám k čekání na příznaky hladu. i.

stř 28.11.2012, 09:41

Jasně když je hlad a můžeš se v klidu najíst.

stř 28.11.2012, 10:03

http://pust.cz/html/2011.html

Tady je řada odpovědí na otázky co se tu řešili. Čtěte to půstaři. ;-) Chce to co nejvíc nastudovat a pak se pouštět do delších půstů.

čtv 29.11.2012, 14:37

Petr píše:
Jasně když je hlad a můžeš se v klidu najíst.

V klidu a pomalu, být u toho jídla. Trvá to dlouho, 20-50 minut. Jak kdy. V návratovce použit návod: ... 1.den hrst napařené zeleniny (i když mi to připadalo moc),
2. až 6. den hrst zeleniny, vyzkoušel napařenou, zůstal u syrové (zde mi naopak "jen jedna" hrst denně připadala málo) ale jde to, vyzkoušeno.
Následkem znatelný úbytek tuku během návratu, místy až strašidelný, břcho a hlavně obličej, propadlé tváře.. to jsem však čekal i to strašení.
Nyní 3. den "po-návratovky", poprvé jedl venku, byl v sauně. Vzrůstá u mě záliba v chůzi.
Díky všem za připomínky, imi.

+ANTONÍN, +Petr Hodnocení: +2
pon 03.12.2012, 01:30

Dal jsi návratovku zcela bez ovoce? No jak vidět asi to jde i tak.

pon 03.12.2012, 08:32

Petr píše:
Dal jsi návratovku zcela bez ovoce? No jak vidět asi to jde i tak.

Podívám se na zápis.
Do 5. dne na zelenině, miska 0,3l denně.
Šestý den si uvědomil, že nejím ovoce, 1. jídlo zelenina v 9 h, po procházce mírná krize cestou z nákupu ovoce, pil cca 0,5l destilky, rozhodl se sníst misku ovoce dojed v 18 h.
O půlnoci - hlad=3. jídlo, napařovaná zelenina, a bylo jí více, as 0,5l.
Sedmý den: 1. jídlo snídaně ovocná (v 8h), už přidal 3 lžíce oleje, semínka, šťávu z citronu.

Ve 12:30 se rozhodl ukončit návratovku. A přidat na porcích - tak 2 misky.
Začal více jíst.
2. jídlo 14:20 kombinace syrová/napaař. zelenina, lžíce kokos a sezam. oleje, 3 lžíce jogurtu.
Nyní stručněji: 3. jídlo 20:15, ovo 2x 0,3l olej, semínka.
Den po-návratovce: 1. jídlo v 8, 2.j v 16:30, 3. j v 23:45 trochu se přejed..
Den poté, 1. jídlo v 10:30, 2. jídlo v 19:15.
Co dále - teď jím tak dvakrát až třikrát za den. Další styl stravování zatím neujasněný.

stř 05.12.2012, 01:26

Dík že jsi se podělil o zkušenosti. Já to chápu tak, že smyslem půstu je časem zmenšovat porce a jíst třeba jen jednou denně hrst jídla. To je běh na dlouhou trať, jak vidíš teď by to znamenalo podvýživu a je třeba jídla víc. Pavel to myslím dokázal trvale na hrsti až po několika čtyřicítkách.

stř 05.12.2012, 08:52
 Odkaz na příspěvek Re: Návratovka podle Partykové a ruských autorů

Reputace: 0
Panda píše:
Pokud se rozhodnete podstoupit půst, je po půstu nutné období návratu k běžné stravě - návratovka. V současnosti jsou rozšířené 2 základní metody návratovky - 1) podle Pavla Máchy (z http://www.pust.cz) a 2) podle Partykové a ruských autorů. Je doporučeno tyto 2 metody navzájem nemíchat, protože používají rozdílný přístup. Proto se půstařům před zahájením návratovky doporučuje rozhodnout se, kterou z metod zvolí.
Ahoj,

já volím metodu jedna, nejde mi o experiment ale o úspěšný půst. A zároveň se hlásím o nabízené - tedy o radu.:-) Musím přiznat že když jsem si ji teď pokusil v hlavě shrnout jako bych se chystal o ní přednášet, vlastně jediné co jsem z webu pochytil je zelenina v páře vařená 'do ještě živa', a přiměřené množství odvozené objemem dlaně. Jak dál?:o)

stř 19.12.2012, 22:58

(Mirek, admin)

Reputace: +1726
(přesunuto z vlákna Návratovka podle Partykové)

Více podrobností je na začátku tohoto vlákna: viewtopic.php?f=5&t=16

stř 19.12.2012, 23:13
Profil Zobrazit autorovy stránky
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 623 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 21  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]