Na hlavní stránku  
Právě je čtv 04.12.2025, 22:53

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3080 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 103  Další
Autor Zpráva
 Odkaz na příspěvek Re: Sába

Reputace: +1217
Sába píše:
S klystýrama by to šlo asi líp.
S usmevem jde vsecko lip:). Jak pise Panda, no problemo i bez enema.
Jsem zkusil vyplach streva asi pred 2 rokama a citil se ciste, hrozne ne, mozna jsi jej delala ve stresu podobne jako delas uklid v dome :) ;-) .
Napoprve je to divny jako vsecko novy, ale praxe dela mistra jak rika Abicko.

Chce to pohodu a klidek, jako kdyz se jdes treba nalozit do vrele vody se soli na pul dne, pohodicka, relax, no stress :-).
Zadny dlouhy slauky (na nic) normalni mrnavej irigatorek s ventilkem neco kolem stokoruny a jedes:).
http://www.docsimon.cz/article_images.p ... 3&id=28980
------------------
Pandi Pavel tusim testoval na zacatku pust.cz pro srovnani z cvicnych duvodu ale nenaznal vyrazny rozdil ve vysledku.
Nekdo si zase pochvaluje, kazdopadne cisty strevo neublizi, muzou byt zbytky z pred pustu (byvaji ztvrdly kulicky bobku) a pusobit mensi potize.
Jednou se mi v navratovce stalo, priste zkusim s enema.

Naposledy upravil Cef dne sob 09.02.2013, 17:30, celkově upraveno 1

+Panda Hodnocení: +1
sob 09.02.2013, 17:26

Reputace: +443
Cefe, to vypadá snad i roztomile :)
Ale je fakt, že před porodem mi dělali klystýr a to bylo v pohodě. Asi jsem byla v takovým rauši, že jsem to ani nevnímala :-)
Jo a ještě jak si psal o druhém ránu po půstu, že člověk ani nemá hlad, tak tady je to u mě někdy jiný. Někdy ano, ale někdy už se vzbudím ve čtyři ráno a je mi tak blbě, že si jdu něco dát. Nevypozorovala jsem čím to je, že je to někdy jinak.

Hodnocení: 0
sob 09.02.2013, 17:30

Jo, ale to Ti neni blbe z hladu ale z uvolnujicich se toxínu, musis to naredit vodou (zvysenym docasnym pitim) ne jidlem.
Pamatuj a v pustu obzvlast - "Hlad je prevlecena zizen".
----------------
Jo, je to roztomily, ten malej nastavec je pro vsecky, ten vetsi s tryskama je jen pro holky, kdyz maji nejaky potize tak na zdravotni vyplachy (hermanek? netusim, leda az budu zase nekdy holka budu vedet, hehe) a tak .. mam to samy doma lezet v supliku :).
Dat hacky na zed od 1 do 1,5 metru (nebo stabilni stojanek s hackama z dratu treba) a kdyz to tece moc a nestihas (blby pocity, tlaci to nafukujes se) povesis o patro niz, pockas a pak pomalu pokracujes dal, snasi se to pak o moc lip).
Neni takovy tlak na strivko.
A zadny citron do vody pro zacatek a kdyz tak pomalu pridavat, zkusit i hermanek (odvar).
Citron drazdi strevo, je to agresivni kyselinka a zase jsou z toho mozny neprijemny pocity.
---------------
Klystyr mi popisovala i zena kdyz nosila decka, rikala ze to zna:).

+Panda, +Sába Hodnocení: +2
sob 09.02.2013, 17:41

Reputace: +84
Cef píše:
Sranda je, ze to je fakt blok v mysleni a zacatecnici se tim az na vyjimky pripravuji o poznani, ze po 3 uz je to sranda.
A donekonecna kulhaji do 3-ky. Prvni 3 dny jsou nejvetsi zahul podobne jako u odvykacky na drogy (u me koureni).
Po 3 dnech prijde uleva a jedes, jen pozorujes co se deje, stava se z Tebe divak a to vysmatej divak :D.
--------------
Mala napoveda Sabi co Ti to overi na sobe samotne : Vsimni, ze prvni den navecer silis hlady, svadis boje s lednici - ALE !
Rano vstanes a jdes jist jenom proto ze vis ze mas po 1-ce, ze "bys mela" a ze v lednici mas nachystane rajske a co s nima, ze ?
Zadne konkretni chute, zadny vlci hlad po probuzeni, nic takovyho, hrabni si poradne v mysli do tohoto momentu pustu.

Cize tento stav si jednoduse promitni do dnu co nastanou po 3-ce a NEMAS se absolutne ceho obavat:).
Preju Ti at se pres tuto blbinu dostanes co nejdriv a "dopadnes" jako vysmaty Jara uz po 7.
To je az neuveritelny, jsem mel za to ze cokoli tak zavaznyho resi az 21. Mylil jsem se. "Clovek mini Buh meni" tu plati jako vzdy :-).
--------------
Vem si mustr tady z roba, ten tu s asistenci prejel 3-ku a uz vi svy a je taky vysmatej.
Mas chlapa krucinal, ne ?
Ti s detma pomuze, se jeden tyden nepos..e, stojis mu zdrava za jednu zaprdenou dovolenou (par kacek obetovat), ne ? :-)

Tak ja ty loziska psorky mel maly a relativne novy,,,a je fakt ze to byl vlastne duvod pohnout moji pohodlnosti a nejak to zacit resit az sem nasel pust ..... a je to presne jak pises,,,pri prvnim dnu se prepina zazity program ze jime na program nejime,,,,aje to boj,,,,pak uz frcis v programu ,,nejim " a rozumem si musis rict ze uz je preci po pustu a ze bys mel,,)) ale vnitrni pocit to neni,,,,naopak ti program ,,jime " prijde v tu chvlili pomerne zbytecny,,,a svede te sterotyp, nespotrebovane zasoby a vetsinou okolni udalosti co osoby,,,)))

sob 09.02.2013, 18:05

Jj, rikam jak u kuraku abstak, nekam prijdes do partie kde se kouri a nevis zase "co s rukama" :).
Pritom normalni je nekourit, ze jo ..

sob 09.02.2013, 18:40

(David)

pestrá strava dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny pozor kouše!
Reputace: +107
vcelku se divim, ze pouzivate materialisticke zapadni technologie jako "klistyr".

"Kde je vůle, tam je i cesta." -- Gaston Rébuffat

"In necessariis unitas, in dubiis libertas, in omnibus caritas."

ned 10.02.2013, 20:49
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

(ABCD-a)

Reputace: +830
někdo to používá někdo ne ... klystýr je půst ze spoda...není to přirozené ...ale zmírnuje průbeh půstu... jsou lidi kteří mají tak zanesené tl.střevo že jim to pomůže protáhnout půst nebo dojet ten plánovaný jinak by museli skončit dřív ...

Naposledy upravil ABCD dne ned 10.02.2013, 22:17, celkově upraveno 1

ned 10.02.2013, 21:00

(David)

ABCD píše:
někdo to používá někdo ne ... klistýr je půst ze spoda...není to přirozené ...ale zmírnuje průbeh půstu... jsou lidi kteří mají tak zanesené tl.střevo že jim to pomůže protáhnout půst nebo dojet ten plánovaný jinak by museli skončit dřív ...

zajimalo by me jak se pozna zanesene strevo.

jedna z cinskych metod klystyru, je naklicena ryze.

ned 10.02.2013, 21:11

(ABCD-a)

Reputace: +830
hajes píše:
Citace:
zajimalo by me jak se pozna zanesene strevo.

lehce ... projeví se to při půstu ...vyzkoušej delší uvidíš sám ;-)

Citace:
jedna z cinskych metod klystyru, je naklicena ryze.

jinak http://www.pust.cz/frame.php?load=situace

ned 10.02.2013, 21:52

Hajes nemusis pouzivat "hnusny zapadni klystyr" :) muzes uzit "hezkou vychodni sanku" :-).
V obou pripadech je vysledek +- stejny. Pos...s se tak jako tak :mrgreen: jen pri sance se udajne cisti i tenky strevo a proto je lepsi:).
Nekdo rika, ze sanka (čti šanka) shora je lepsi, ale durazbe varuju - NEPOUZIVAT !!! pri pustu, pije se tam vlazna slana voda a to by Te mohlo i zabit.
Jinak jak rika ABCD, muze ulehcit pust hodne zanesenym lidickum:).

+Panda Hodnocení: +1
ned 10.02.2013, 22:04

Ahojky,

já pořád teplotuju, takže jen polehávám.

Mám čas teď v posteli číst, tak jsem otevřela knížku Kundaliny a čakry je to pro mě španělská vesnice
Mám ještě tuhle
http://knihy.abz.cz/prodej/velka-kniha- ... -kundalini
ta je pro mě schůdnější.

úte 12.02.2013, 10:11

(Mirek, admin)

Reputace: +1726
Proč teplotuješ? To je zbytečné, když je tolik možností nápravy. Buď půst nebo megadávky C a je po problémech. Nějaké nachlazení by mi dnes připadala být už jen ztráta času.

úte 12.02.2013, 11:03
Profil Zobrazit autorovy stránky

Reputace: +992
Sába píše:
Mám čas teď v posteli číst, tak jsem otevřela knížku Kundaliny a čakry je to pro mě španělská vesnice
Mám ještě tuhle
http://knihy.abz.cz/prodej/velka-kniha- ... -kundalini
ta je pro mě schůdnější.

Druhou knihu neznám. Kundalini a čakry je dobrá kniha, potvrzuju. Pavel říká že v současnosti stále nejlepší z toho co je. Něčemu můžeš rozumět už teď, ale je to pro půstaře 21 a víc. Pak ti řada věcí začne postupně docházet.

úte 12.02.2013, 11:13

A tak nic :). Petr uz to tu napsal - po 21 a vic, cteni a prozatimni ulozeni do fotopameti ale neni na skodu :-).

úte 12.02.2013, 11:51

Reputace: +84
Cef píše:
A tak nic :). Petr uz to tu napsal - po 21 a vic, cteni a prozatimni ulozeni do fotopameti ale neni na skodu :-).

presne tak,,..)))
pred mesicem jsem ji prelouskal,,,,a vim ze sem nepochopil skoro nic ...cili ulozime na policku a az dame 21 tak se k vratime
a zkusime druhe kolo,,zatim je moc brzy v mem pripade ))))

úte 12.02.2013, 12:57

Mirku, nevypadá to na klasické nachlazení, ale na bronchitidu, co měla dcerka. Už mě pálí na průduškách a pokašlávám. Jím hodně lehce, prakticky jen ovoce, na nic většího nemám chuť.

Dobrá, Kundaliny a Čakry si ještě ponechávám a za několik let vytáhnu znovu :-) . Ta druhá knížka je čtivá, jsou tam meditační cvičení. Tak se těším až budu zdravá a budu cvičit. A běda vám, to vám říkám, běda vám, jestli mi to nepůjde :-D

úte 12.02.2013, 13:03

Jsem šílená koza. Večer je mi v ložnici strašná zima, to mám vždycky největší horečku a nemůžu se zahřát. Přidávám si na pyžamo dva huňaté svetry, dvoje tepláky, čtvery ponožky, dvě deky a stejně si nakonec většinou musím vzít Paralen, abych se vypotila a zahřála. A víte, co mě dneska napadlo? Že si můžu zatopit :lol: :lol:
My topení v ložnici vůbec nezapínáme, takže mě takové geniální jednoduché řešení prostě nenapadlo O:-)

+Petr Hodnocení: +1
úte 12.02.2013, 13:10

(Mirek, admin)

Myslím že i na tohle by bylo C super rychlým lékem (nějakých třeba 30 g denně).

úte 12.02.2013, 13:12

Mirku, zkusím pohledat v Lenčiným deníčku, myslím, že jste jí tam dost radili, jak byl její chlap nemocnej.

úte 12.02.2013, 13:14

Tak někdo doporučuje céčko, někdo radši čaj s lžičkou citronové šťávy, někdo jen vodu a někdo půst a někdo zázvorový čaj s citronem :-D

úte 12.02.2013, 13:19

(Mirek, admin)

O vitamínu C je zde knížka: http://www.ulozto.cz/hledej?q=vitam%C3% ... cka+liecba ... Dá se koupit modrá plastová pikslička 100g v drogerii DM za 40 Kč (tedy asi před rokem, nevím jestli se něco změnilo). Užívá se po kávových lžičkách - což je asi 3-4 gramy - rozpustit nebo zapit, dobře vypláchnout ústa, protože je to silná kyselina a mohla by poškodit sklovinu. Účinnost je super rychlá. Dávkování je do přesycený organismu (např. po 1 kávové lžičce několikrát denně), které se projeví lehkým průjmem. U zdravého člověka je denní dávka tak 10 g denně, u nemocného mnohem více, u těžkých nemocí např. 50 g (organismus si sám říká, že má nedostatek C). V Tvém případě bych myslel minimálně tak 3 lžičky denně aby to bylo znát. Po odeznění příznaků je potřeba snižovat dávky pomalu, aby si organismus zvykl, jinak by došlo k deficitu C (protože by spotřebovával mnohem rychleji než má k dispozici).

Citronová šťáva atd. jsou dost malé dávky C - pomohou, ale není to tak radikální jako C v prášku. Samozřejmě není to přirozená cesta, je to urychlení, přirozenější a zdravější by byl půst (jen by byl pomalejší). Tu knihu ani není potřeba číst, stačí praxe - když jsem C používal při nachlazení, tak jsem se dost divil jak je to rychlý prostředek. Jen jako u všeho, musí se používat jen když je opravdu potřeba, jako rychlá nouzová záchrana, moc nesouhlasím když to někdo bere pravidelně preventivně.

úte 12.02.2013, 13:22

Mirku, díky, za chvíli přijde babička, tak ji hned pošlu do lékárny. Do DM máme daleko, tam nepošlape :-)

úte 12.02.2013, 13:27

(David)

psychicky labilni jedinci se leci az 50,000mg vit C a B3. Neco na tom asi bude ;-)

úte 12.02.2013, 13:29

(Mirek, admin)

Jinde tohle práškové C nemají. V lékárně mají C v tabletkách - je mnohem dražší a menší dávky, jen 1g na tabletku. Musela bys těch tabletek sníst tak 10 denně abys poznala účinek. Na druhou stranu - v lékárně mají C s riboflavinem (šípek), který zpomaluje průchod a tím zvyšuje účinnost. Proto se při používání práškového C doporučuje jíst k němu rajčata, která také obsahují hodně riboflavinu.

Ale jasně že jakékoliv C je lepší než žádné. Mělo by Ti cokoliv hodně pomoct, i citron, i tabletky. Náš organismus si C neumí sám vyrobit a potřebuje ho nutně k léčbě, jinak nemoc stagnuje a nic se neděje.

úte 12.02.2013, 13:31

Sába píše:
Mirku, díky, za chvíli přijde babička, tak ji hned pošlu do lékárny. Do DM máme daleko, tam nepošlape :-)
DM u Tesca v Bohunicich vedle spitalu to kupuju.

úte 12.02.2013, 13:33

Reputace: +992
Zázvorový čaj, ale to už tu bylo.

úte 12.02.2013, 13:35

(Mirek, admin)

Ještě pak se prodává vinařská kyselina askorbová, také to samé, jen trochu dražší než C z DM, ale ta nevím kde se kupuje.

úte 12.02.2013, 13:35

Sába píše:
Tak někdo doporučuje céčko, někdo radši čaj s lžičkou citronové šťávy, někdo jen vodu a někdo půst a někdo zázvorový čaj s citronem :-D
To sou vsecko ucinny alternativy, ale co vim tak caj rusi ucinek C (kdyz jej tam nejaky trouba vsype, jak citron nevim, mozna je to podobny, sice to osvezi ale skutek utek:).

úte 12.02.2013, 13:36

Davide, tím chceš jako naznačit, že jsem psychicky labilní jedinec? :mrgreen:

Aha, tak to je už moc komplikovaný. Do Bohunic se mi nikdo taky táhnout nebude. Tak nic, tentokrát si to ještě budu muset vybojovat sama a až budu ve městě, tak si koupím v DM do zásoby.

úte 12.02.2013, 13:36

(Mirek, admin)

Tak zkus aspoň to C z lékárny, určitě Ti také hodně pomůže. Jen - ber si vyšší dávky než doporučují, 1 tableta denně je dost málo, to je jedině tak prevence pro zdravého člověka.

Takhle vypadá ten vitamín C z DM: http://static0.asmira.com/photo/71/9767 ... 54_320.jpg

Samozřejmě nekombinovat s půstem, buď jedno nebo druhé.

úte 12.02.2013, 13:39
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3080 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 103  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]