Tak tom, že by zelený ječmen, popř. některou jinou ze zelených superpotravin, nemohli lidi s rakovinou, tak o tom jsem ještě nikdy neslyšela. Ba naopak. A enzymy, to je v podstatě ten samý případ. Kde se podívám, tak čtu, jak enzymy v přírodní potravě jsou zdravé a že by bez nic nemohl život fungovat. Ale souhlas s tím, že všude se píše něco jiného. Ale ať se dostanu k jádru věci. Už dva roky jsem min. celé jaro pila chlorellu s ječmenem (někdy místo něj spirulinu, jak kdy) a rozhodně jsem se cítila skvěle, ať už to bylo placebo nebo ne

to mi je celkem fuk

Ale co si rozhodně myslím, že ano.. lidi si můžou dát raději čerstvé (nejlépe místní) ovoce a zeleninu.. ale řekněme si upřímně.. kdo to dělá. A nebudu rozebírat jejich časový harmonogram atd., to mi je fuk.. ale pracuji s faktem, že prostě člověk si toho čerstvého nedá tolik, co by měl.. takže jestli si k tomu dám denně sklenici přírodního zeleného nápoje (byď je ta potravina sušená), tak určitě nedělám pro tělo špatně.
Jinak pěkné povídání třeba tady
https://inpotraviny.cz/zeleny-jecmen-vlastnosti-a-ucinky/ i když materiálů je na netu určitě hodně.
Ať už si vyberete jakoukoliv cestu, hlavně buďte zdraví