Na hlavní stránku  
Právě je pát 19.04.2024, 05:00

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 76 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Odkaz na příspěvek Začátečníci a zájemci o přechod na pránu

Registrován: pát 06.01.2012, 23:03
Příspěvky: 1

Reputace: +2
Ahoj, do nedávné doby jsem nevěděla, že je možné žít život bez jídla, dokud jsem nečetla článek o Henrym Monfortovi na Novinky.cz na stránkách Seznamu. Úplně mě to nadchlo. Já však jsem nikdy žádné půsty nedržela, s výjimkou vysoké, kde to bylo pokusné tři dny a byly jsme na to s kamarádkou dvě. Po přečtení článku jsem začala hledat nejrůznější odkazy na internetu, objednala knihy od Jasmuheen. Začala jsem hned držet půst. Jak to dopadlo? Když jsem dělala jídlo pro rodinu, nevydržela jsem..Takže ani jediný den mi to nešlo. Mám jídlo ráda, přesto jsem uvěřila, že je možné žít i bez něj. I když se píše na int., že je většina takových lidípodvodníků...včetně Jasmuheen. No nevím, zda bych mohla začít zkoušet alespoň nějaké půsty, když to hned na poprvé takhle dopadlo :-) a navíc moje psychika...jakékoliv sebemenší hladovění mi způsobuje silný neklid, nespavost, vyčerpanost...Tak snad se někdy povede, že budu mít někdy pár dní bez rodiny a zas to zkusím....třeba o prázdninách..

Tak nevím, chodí na tyto stránky někdo? Nikde nic...


+Panda, +inedia Hodnocení: +2
sob 14.01.2012, 00:05
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: Začátečníci

Registrován: pon 16.01.2012, 17:32
Příspěvky: 4

Reputace: +5
Ahoj všem. Zajímám se o pránickou výživu již několik měsíců, resp. déle. Jenom jsem o této možnosti nevěděla. Dlouhou dobu mám pocit, že mne jídlo příliš zatěžuje, vždy po jídle bych potřebovala jít spát. Nejlépe je mi, když jsem prázdná, ale samozřemě se potom ozve hlad, někdy dopoledne, někdy odpoledne.
Podle mého subjektivního názoru je nejlepší cesta postupná - tak jak ji popisuje Henri Monfort. Podobné popisy jsou i od jiných breathariánů na http://suprememastertv.cz/breatharian.php. Jsou tam zajímavé postřehy i osobní cesty každého z nich.
Myslím si, že důležité pro každého člověka je motivace, proč chce přejít na pránickou stravu. Já osobně cítím, že je to moje logické pokračování. Sice nemám jasnou linii vegetarián-vegan-fruktarián, ale spíše je to o postupném omezování množství jídla. A samozřejmě zvyšování času věnovaného meditacím, bytí v soukromí a napojování na energii univerza. Postupně mi také přestává chutnat maso, mléčné a tučné věci apod. Zjistila jsem např. že jsem jedla čokoládu s oříšky a přitom mám chut jenom na oříšky, tak jsem čokoládu zrušila. Nebo při normálním jídle jsem nejprve snědla všechnu zeleninu a až potom vše ostatní, tak sem postupně vyčlenila z talíře některé druhy potravin, které mi přestaly vonět.

Jsem moc ráda, že jsem tyto stránky objevila a budu moc ráda za zkušenosti každého z Vás. S láskou Monika


+Panda, +inedia Hodnocení: +2
pon 16.01.2012, 17:46
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: Začátečníci
Uživatelský avatar

Registrován: ned 15.01.2012, 19:30
Příspěvky: 180
Bydliště: Karviná
vegetarián ájurvéda dosažený půst 40 dnů
Reputace: +156
Zdravím všechny a moc děkuji Tobě Moniko za to co jsi napsala, mluvíš mi z duše. Já jsem momentálně ve fázi omezování jídla a zároveň také čistím své tělo různými osvědčenými technikami. Nechci nic uspěchat, přechod na výživu pránou začnu až své tělo vyčistím, ale už v těchto dnech si zkouším vizualizovat bílé světlo a přijímat pránu. Henri doporučuje uskutečnit přechod v letních měsících, tak už se na to psychicky připravuji. Každý rok podstupuji nějaký ten půst, cítím se pak o sto kilo lehčí a často se mi stává, že si půst naplánuji na určitý počet dnů a pak oddaluji den, kdy znovu začnu jíst. Jsem na 100% přesvědčena, že jsem nevědomě přijímala pránu v době půstu, protože váhový úbytek byl u mě minimální, spát mi stačilo přibližně 4 hodiny a cítila jsem se plná života a energie.


Hodnocení: 0
pon 16.01.2012, 20:11
Profil ICQ

(Mirek, admin)
 Odkaz na příspěvek Re: Začátečníci
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 15.12.2011, 10:43
Příspěvky: 3258

Reputace: +1690
novanaj píše:
...No nevím, zda bych mohla začít zkoušet alespoň nějaké půsty, když to hned na poprvé takhle dopadlo :-)...
Nenech se odradit počátečními drobnými neúspěchy. Je to jen zvyk na pravidelný přísun stravy, závislost na stravě, která časem vymizí. Čím víc to budeš zkoušet, tím snáz to půjde příště.


Hodnocení: 0
úte 17.01.2012, 14:10
Profil Zobrazit autorovy stránky
 Odkaz na příspěvek Re: Začátečníci

Registrován: pon 16.01.2012, 17:32
Příspěvky: 4

Reputace: +5
Ahoj Ivo,
věřím, že tvé tělo si samo řekne, jaké tempo přechodu je pro ně nejvhodnější. :-) Možná bych přestala zmiňovat slovo půst a spíše začala používat "pránická strava". Podle komentářů je důležité dát buňkám jasný signál, že se mají orientovat na jiný druh stravy, ne na hladovění. Lehko se řekne, hůře provede :(

Zmínila jsi otázku, které nyní aktuálně řeším - zda umí buňky přijímat zároveň pránickou a normální stravu. Je škoda, že se na to při přednášce Henriho nikdo nezeptal. Ale dává mi smysl, že je možné přijímat obě formy zároveň a postupně klasickou stravu nahrazovat pránickou. Při meditacích, ale i v průběhu dne cítím silný tok energie do fyzického těla, při meditaci samozřejmě silněji. Jsem upřímně zvědavá, zda si tělo řekne o klasické jídlo nebo mu budou stačit menší a menší porce. Dala jsem si i váhu, kterou považuji za optimální. Uvidím, zda hladovím nebo přecházím :-) Je to velká zábava sledovat, co se děje :-D

Moc bych si přála, pokud by některý breatharián v česku mohl napsat svoje zkušenosti nebo poradit. Věřím, že i u nás jich několik je. Monika


+Panda Hodnocení: +1
stř 18.01.2012, 17:57
Profil

(Mirek, admin)
 Odkaz na příspěvek Re: Začátečníci
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 15.12.2011, 10:43
Příspěvky: 3258

Reputace: +1690
Na některých přednáškách se Henriho na to i ptali - ano, je možné současně přijímat fyzickou stravu i pránu. A i v historii jsou lidé, kteří přecházeli postupně, snižováním množství fyzické stravy (mnoho případů breathariánů z minulých století). Přechod je plynulý, prána není jen přepínač zap/vyp. Dokonce se zdá, že určité množství energie člověk vždy přijímá z prány. Je hypotéza, že ženy jedí méně než muži ne kvůli pomalejšímu metabolismu, ale protože je jejich organismus díky menstruacím pročištěnější a proto přijímají přirozeně více prány než muži, proto jim ke stejným výkonům stačí méně fyzické stravy. Něco podobného znají i lidé usilující o redukci nadváhy - neustálými dietami se tělo přizpůsobí tak, že pak mu k nadváze stačí už jen velmi malé množství jídla - protože se dietami tělo pročistilo a přijímá velkou část energie z prány, ale kvůli nějakému problému v psychice nedochází k odpovídajícímu přirozenému snížení množství fyzické stravy.


+Pega Hodnocení: +1
stř 18.01.2012, 19:45
Profil Zobrazit autorovy stránky
 Odkaz na příspěvek Re: Začátečníci
Uživatelský avatar

Registrován: ned 15.01.2012, 19:30
Příspěvky: 180
Bydliště: Karviná
vegetarián ájurvéda dosažený půst 40 dnů
Reputace: +156
To je fajn, že se tu rozjíždí diskuse. :-) Až budu mít nějaké zkušenosti, určitě taky napíšu. Zatím se jen čistím a hledám na netu nějaké ty informace lidí, kteří jsou breathariáni anebo si prošli tím 21 denním přechodem. Mějte pohodové dny.


Hodnocení: 0
stř 18.01.2012, 20:08
Profil ICQ
 Odkaz na příspěvek Re: Začátečníci

Registrován: sob 21.01.2012, 22:18
Příspěvky: 4

Reputace: +3
Ahoky vsem,moc me tesi,ze jsem tuto stranku nasla a ze si mohu vyslechnout vase zkusenosti.Poprve jsem se o pranickem stravovani doznedela z prednasky Henryho s Jaroslavem Duskem a naprosto me to uchvatilo.Ani jsem nechapala co se se mnou deje,ale ten den me presla veskera chut na jidlo a dalsi den tez a pak take,tak jsem si rekla ,ze to budu proste pozorovat.21 dni jsem nic nejedla,jen pila,byl to pro me velice zajimavy proces a nebylo to ani trochu tezke,protoze jsem proste nepocitovala zadnou chut ani vztah k jidlu,slo to proste samo.Bylo to bajecne a dostala jsem od sveho tela spousty info ,ale pak po 21 dnech se mi do mysli zacalo vstupovat spostu starych programu,tykajicich se jidla a spousty zazitku z minulych zivotu jidla se tykajici,prestoze pravidelne medituji a ruznymi metodami se ocistuji,tak tuhle situaci jsem jaksi nezvladla.A tak jsem zacala opet jist,je fakt ze o hodne mene a zdraveji a take moc rada varim svym detem a manzelovi zdrava jidla,takze to pro me bylo najednou opet narocne si s nimi nedat.Takze jim,nemam vycitky,ale pokud treba nejim,citim se lepe,lepe se mi cvici a medituje....atd.Takze vidim v ziti z prany svou cestu,jen jeste nevim,jak to zvladnout v rodine s varenim a jak je to mozne ze jsem tech 21 nemela zadnou chut,co se stalo,a co delat,abych se posunula zase dal a zvladala to,protoze to byl naprosto vyjimecny stav,citila jsem se naprosto ve svem stredu,v plnejsi duvere v Boha...Navic ,kdyz ted zase zkousim pusty,tak mi to moc nejde.Jedine co se mi momentalne dari,je ze dopoledne nejim,medituji a cvicim a je fajn,pak delam obed pro deti a uz to zacne,ta krasna zeleninka a musim si dat,ach jo...Rada si prectu vase dalsi zkusenosti,treba mi prijde i nejaka ta odpoved,diky a pa vsem Helena


+Panda Hodnocení: +1
sob 21.01.2012, 22:48
Profil

(Mirek, admin)
 Odkaz na příspěvek Re: Začátečníci
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 15.12.2011, 10:43
Příspěvky: 3258

Reputace: +1690
helvikt to je super jak se Ti zadařilo, blahopřeji. Jak už jsem pochopil, tak přejít pomocí jedné 21 se podaří jen velmi zřídkakomu, je potřeba více půstů, více pokusů. Spíš je potřeba to táhnout na půsty o délkách až 40, protože teprve až takové delší půsty jsou dostatečně účinné. Takže Ti přeji i mnoho dalších úspěchů v pokračování. Jo a - nezapomeň na pauzu mezi půsty (podle mých zkušeností nejlépe 2x násobek délky hladovění), při příliš krátké prodlevě nebudeš mít na další půst dostatek síly.


Hodnocení: 0
ned 22.01.2012, 13:21
Profil Zobrazit autorovy stránky
 Odkaz na příspěvek Re: Začátečníci

Registrován: pon 16.01.2012, 17:32
Příspěvky: 4

Reputace: +5
Ahoj Mirku,
díky za odkazy na pust.cz. Bylo to pro mne inspirativní. Samozřejmě jsem prošla pouze pár diskuzí, protože je toho tam hrozně moc. Překvapilo mne, že veškerá diskuse se točí pouze kolem jídla, půstu a návratovky. Nenarazila jsem na nikoho kdo by řešil meditace, čištění nejen fyzického těla, ale i všech dalších, napojování na různé druhy energií a přístup k pránické stravě. Toto téma se mi zdá poměrně zásadní. Ale je možné, že jsem nenarazila na tu správnou diskusi. :(

Moc jsi mne inspiroval, zkusím postupně přejít na vitariánství (jsem v podstatě vegan) a zařazovat ovocné dny. Také zkouším v případě hladu se v různých situacích napojit na Zdroj a pránickou výživu, někdy se to povede, někdy ne.
Poměrně zajímavou zkušenost jsem měla "ve tmě". Po druhém dnu mi potřeba jídla úplně zmizela a bylo to moc fajn. Cítila jsem se lehká a napojená na vesmírnou energii. Vše šlo samo. Myslím, že 3.týden z 21denního přechodu ve tmě by byl fantastický.


Ahoj Heleno,
gratuluji k "nejedení" bez velkých potíží. To asi může říci málokdo. Myslím, že to je správná cesta - bez větší námahy. Velmi dobře znám situaci, kdy rodina jí a ty ne. Je obtížné se udržet, zvlášt když vaříš. My jsme se dohodli, že nemusím moc vařit maso a těžká jídla, protože to již několik let nejím a už vůně pečení nebo smažení mi dělá problém. Zajišťuji jenom zásobování, vaří manžel :-) a konzumují se synem. Naštěstí se bratr s manželkou přidali, takže když máme rodinou sešlost, děláme dva druhy jídel. Už si na to všichni zvykli a přizpůsobili se. Když jsem na návštěvě, dám si zeleninový salát nebo přílohu (rýži, apod.). Postupně se mi zmenšují dávky jídel a do práce si nosím menší a menší krabičky. Ale jednou za tři dny potřebuji větší porci jídla (tak asi 1/2, co dávají v restauraci).

S láskou Monika


+Panda Hodnocení: +1
pon 23.01.2012, 19:00
Profil

(Mirek, admin)
 Odkaz na příspěvek Re: Začátečníci
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 15.12.2011, 10:43
Příspěvky: 3258

Reputace: +1690
Monika píše:
Překvapilo mne, že veškerá diskuse se točí pouze kolem jídla, půstu a návratovky. Nenarazila jsem na nikoho kdo by řešil meditace, čištění nejen fyzického těla, ale i všech dalších, napojování na různé druhy energií a přístup k pránické stravě.
Na serveru pust.cz se zaměřují především na půsty jako formu jednak očisty těla a jednak způsob duchovního povznesení. Pránou se zabýval spíš jenom Pavel Mácha (autor serveru) a to jakoby zpočátku jen pokus, druhotný efekt půstování. Svou cestu popisuje ve svých záznamech (přístupné ze základní stránky). Uvádí, že půsty považuje za hlavní cestu k dosažení pránické výživy.

Moc se těším, až se někdo pochlubí, že se mu napojení na pránu povedlo. .... Rád bych už připsal nějakého dalšího českého breathariána do seznamu na stránky serveru (+ jeho příběh). :-)


Hodnocení: 0
pon 23.01.2012, 20:07
Profil Zobrazit autorovy stránky
 Odkaz na příspěvek Re: Začátečníci

Registrován: sob 21.01.2012, 22:18
Příspěvky: 4

Reputace: +3
Ahojky Moni i vsem ostatnim,to co pises o propojovani se svesmirnou energii a cviceni,zpivani manter apod.my rovnez prijde hodne podstatne.Vidim to na sobe kazdy den,ve chvilich kdy se necham strhnout svou pohodlnosti a nevenuji se energeticke ociste poctive je to daleko slozitejsi.A jeste jedna podstatna vec me osobne moc pomahala.A tou je dychani,ale ne to jednolite ,povrchove,ale hluboke,az do briska,takove radostne,vedome,proste kazdou bunkou sveho tela.Amusim rici,ze prave ve dnech ,kdyz nejim si tu dulezitost dychani a propojeni s Bohem uvedomuji daleko intenzivneji.A navic,kdyz mam v zaludku potravu,byt jen malo nebo i zdravou,je to jedno,citim ,ze energeticky stradam,nedycham tak poradne,proste to nejde,telo je jakoby zaneprazdneno necim jinym.Takze ja to momentalne kombinuji,dopoledne nejim,cvicim,medituji,dycham,jsem a raduji se,pak jdu varit,diky Bohu jen vegetariansky a musim ,rici,ze cim dele tim vice jen vitariansky a detem i manzelovi to chutna,k memu prekvapeni,takze pak vetsinou jeste tak hodinu az dve odolam a pak kolem treti si davam ovoce ci zeleninu ci salat,proste vitarianksy a vecer dopada podle toho jak vyrovnany ci nevyrovnany den emocionalne jsem mela,nekdy jim nekdy ne.Mym velkym pranim je dobrat se toho uzasneho daru nejist a zit z lasky,ale zaroven citim,ze si musim dati cas,protoze bych se mohla snadno prehoupnout do druheho extremu,a o to nemam zajem.Zajimave take je,jako rodina,jime vegetariansky jiz nejaky ten rok,i kdyz manzel nebo i synove si obcas nekde to masinko daji,manzel i deti ted hodne zmenili zpusob stravovani.A neni to jen tim,ze jinak varim.Manzel sam mi rika,hele to je ale divny,od te doby co si zacala s tim nejedenim,my moje telo jakoby rika,ze take tolik nepotrebuji a kdyz se poslechnu,tak to neni problem a dokonce muj pubertalni syn vyjadruje vice chvaly vuci jidlu,ktere pripravuji,neco se v tech nasich bunkach deje.Prijde mi to tak,jak rikal Henry,ze jestlize jedna bunka zjisti ,ze to jde,ty druhe automaticky maji stejnou info.No neni to zasne.Takze timchci povzbudit vsechny,neklesejme na mysli,kdyz to hned nejde dle naseho planu ale radujme se a povzbuzujme.Ono to jednoho dne klapne.Dekuji vam vsem za vase pribehy.Dny plne svetla a lasky preje Helena :-)


+Panda Hodnocení: +1
pon 23.01.2012, 23:46
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: Začátečníci

Registrován: pon 16.01.2012, 17:32
Příspěvky: 4

Reputace: +5
Milá Heleno, to by bylo úžasné, kdyby se informace ode mne dostala ke zbytku rodiny. Bohužel jsou zapřisáhlí masožrouti. Sice občas si něco dají se mnou, ale převažuje maso. A to na ně působím už nekolik let. Zatím moje nadchnutí pro svobodu nejedení moc nesdílejí. Jsem moc ráda, že je zde živo a můžu si s někým "popovídat".

Mirku hledala jsem ještě info o fruktariánech. Chápu to tak, že jsou to pouze čerstvé plody, ořechy, semena a případně naklíčené luštěniny? A pití pouze čerstvé džusy a voda. Nebo může být i čaj. Díky předem za info.

Našla jsem na jednom serveru pozvánku na setkání a sdílení lidí, kteří se o breathariánství zajímají:
http://www.breatharian.cz/topic/26-setk ... 48#entry48
Je mi líto, že tam nebudu moci jít, protože mám zrovna esoterní léčení, ale pokud by někdo zašel, napiště zážitky.


S láskou Monika


+Panda Hodnocení: +1
stř 25.01.2012, 18:56
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: Začátečníci

Registrován: sob 21.01.2012, 22:18
Příspěvky: 4

Reputace: +3
helvikt píše:
Ahoj Ivo,chtela jsem se zeptat k tem krokum ke zdravi pana Cingrose.Jak zvladas ten druhy krok,tj.uzvani cesneku,Ja jsem s tim vcera zacala,po vevernim jidle v pohode ale dnes na prazdny zaludek,to byla tedy sila,trva to sice tak 5-10min,ale je mi totalne blbe od zaludku,myslela jsem ze budu i zvracet.Moje telicko mi sice rika,ze dobry,to prejde,ze to jsou stare rany a bolesti,ale zajimalo by mne jak to prozivas ty,dekuji Helena
ahojky ve spolek,tak ja tedy s cesnekem uspesne pokracuji a ja to lepsi a lepsi,uz zadne nutkani na zvraceni,jen tu picha ,tam zaboli,ale behem pul hodinky je mi zase fajn,a co jeste musim rici,takove to voneni po cesneku telotelni se da uzasne zmirnit koupeli z morskou soli. :-) Jinak se chci jeste zeptat,cim a proc jsou dany nebo doporuceny dny pustovani,3,7,15,21,40,80 ?s tim mam nejaky problem,moje telo nebo hlava to proste neda?ja se pri pustu ridim zasadne telem,kolik toho jeste zvladne,ale jakmile je ten ci onen den,tak mam tendeci to nezvladnout,napr.dari se mi 12 a nebo pak 17 dni,ale ne 15,tak ja nevim? muzete mi nekdo prosim vysvetlit,jak se prislo zrovna na ty cisla?diky a krasne dny Helena :sun:


+Panda Hodnocení: +1
pát 27.01.2012, 11:43
Profil

(Mirek, admin)
 Odkaz na příspěvek Re: Začátečníci
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 15.12.2011, 10:43
Příspěvky: 3258

Reputace: +1690
Doporučené délky půstů jsou stanové podle událostí, které se v těle odehrávají. Není sice nutné doby dodržet (a navíc se mohou u různých lidí lišit), ale jsou doporučené pro lepší využití půstu. Obvykle každou etapu člověk prožívá jinak a je vhodná pro jiné účely. (snad nenapíšu moc nepřesností, už si teorii moc nepamatuju :-) )

1 den - pro odlehčení organismu, např. po nevhodné stravě z předešlého dne, je to takový malý úklid největšího odpadu a lidé často zařazují pravidelné "jedničky" každý týden.

3 dny - organismus čerpá z pohotovostních zásob. Projevuje se pocitem hladu a slouží k pročištění trávicího traktu.

7 dnů - kolem 3. dne se snižuje produkce kyselin v žaludku, klesá pocit hladu, začínají se spalovat tkáně, stoupá acidóza. Je to poměrně klidné období, překonala se doba hladu z prvních 3 dnů, ale ještě nepřišla první krize. Slouží k očištění jater a žlučníku.

14 dnů - kolem 10. dne (ale může přijít např. i 6. den) přichází první acidotická krize = dočasné nadměrné zvýšení kyselosti v organismu. Její překonání vyžaduje zvýšené úsilí, půstař může sklouznout k předčasnému ukončení půstu, což by byla chyba. Půst je lépe ukončovat plánovaně, protože jinak si člověk přestává věřit, má pocit selhání, začne na této hranici končit pravidelně a nikdy se nedostane už dál. 14 dnů je rozumná hranice mezi 1. a 2. acidotickou krizí.

21 dnů je asi tak doba druhé krize, pro takto zkušené půstaře už není problém, spíš si jí oddělují další stadium půstu.

40 dnů je doporučené maximum, za které by člověk (s běžnou hmotnosti a tedy zásobou tkání) už běžně neměl jít, aby se nedostal pod kritickou váhovou hranici. K delším půstům je už potřeba buď mít tukové rezervy (lidé s nadváhou) nebo zásobování pránou.


+Pega, +inedia Hodnocení: +2
pát 27.01.2012, 12:34
Profil Zobrazit autorovy stránky
 Odkaz na příspěvek Re: Začátečníci
Uživatelský avatar

Registrován: pát 03.02.2012, 07:54
Příspěvky: 187
makrobiotik dosažený půst 21 dnů
Reputace: +118
Mirek píše:
Moc se těším, až se někdo pochlubí, že se mu napojení na pránu povedlo. .... Rád bych už připsal nějakého dalšího českého breathariána do seznamu na stránky serveru (+ jeho příběh). :-)


subjektivne si myslim, ze breatharianov bude uz na slovensku a v cechach niekolko. Manzelka napr. davnejsie dobre poznala 2 ludi, ktory by to asi verejne nepriznali, no boli to skutocni anjeli moderneho sveta... Zili obycajny zivot medzi ludmi uplne nenapadne.

Takisto vela ludi zije v tichu a samote a nemaju potrebu to zverejnit, kedze zivot bez jedla je len akysi milnik na ceste poznavania

_________________
http://www.vitazdroje.eu
Oni môžu, lebo si myslia že môžu...


+Panda, +detox Hodnocení: +2
pát 03.02.2012, 12:48
Profil

(Mirek, admin)
 Odkaz na příspěvek Re: Začátečníci
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 15.12.2011, 10:43
Příspěvky: 3258

Reputace: +1690
north108 píše:
Mirek píše:
Moc se těším, až se někdo pochlubí, že se mu napojení na pránu povedlo. .... Rád bych už připsal nějakého dalšího českého breathariána do seznamu na stránky serveru (+ jeho příběh). :-)

subjektivne si myslim, ze breatharianov bude uz na slovensku a v cechach niekolko. Manzelka napr. davnejsie dobre poznala 2 ludi, ktory by to asi verejne nepriznali, no boli to skutocni anjeli moderneho sveta... Zili obycajny zivot medzi ludmi uplne nenapadne.

Takisto vela ludi zije v tichu a samote a nemaju potrebu to zverejnit, kedze zivot bez jedla je len akysi milnik na ceste poznavania
No právě, jistě bude takových lidí hodně, jenže tenhle styl života znamená skromnost a nepopularizování. Což je škoda, ostatním by tím prospěli kdyby se o nich a o jejich cestě dozvěděli.


Hodnocení: 0
pát 03.02.2012, 13:03
Profil Zobrazit autorovy stránky
 Odkaz na příspěvek Re: Začátečníci
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27.01.2012, 19:59
Příspěvky: 2822

Reputace: +1216
A nebo by taky nekterym ostatnim vubec neprospeli a oni Ti zkuseni uz to (na rozdil od nas) Miro moc dobre vedi:).
Asi by to dopadlo podobne, jako kdyby jsi dal detem v materske skolce jako hracku raketoplan i se start sekvenci, v lepsim pripade nepochopi co to maji .. tusim kam asi north108 miri.
Co prinesou HM kurzy ukaze cas. Trpelivost ..


+Panda Hodnocení: +1
pát 03.02.2012, 13:30
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: Začátečníci
Uživatelský avatar

Registrován: pát 03.02.2012, 07:54
Příspěvky: 187
makrobiotik dosažený půst 21 dnů
Reputace: +118
tak nejak..,
no na druhej strane nebyt informacii o breatharianstve na roznych miestach na internete, asi by sme sa tu dnes nestretli,
a s myslienkou o zivote bez jedla asi nepohravali...
takze asi aj ty co mlcia a aj ty co aktivne robia prednasky menia vedomie ludi a sveta, ktora cesta je ta spravna ukaze len cas..mozno niekde medzi..
v konecnom dosledku kazdy tu cestu si musi prejst sam, no polka uspechu je vediet ze je to mozne, vdaka tymto ludom

_________________
http://www.vitazdroje.eu
Oni môžu, lebo si myslia že môžu...


+Panda Hodnocení: +1
pát 03.02.2012, 16:20
Profil

(Honza)
 Odkaz na příspěvek Re: Začátečníci

Registrován: sob 25.02.2012, 09:41
Příspěvky: 79
vitarián dosažený půst 14 dnů
Reputace: +107
Ahoj,
stala se mi taková zvláštní věc. Jel jsem podle půstovacího kalendaře, akorát týdenní půst jsem si dal o 14 dní dříve. Sedmý den byl náročný, i hodně tmavá a zapachající moč. Ale zvladnout se to dalo. Pak jsem si začal s návratovkou, dal jsem zeleninu do parního hrnce na 8 minut, zdálo se mi, že mi to něják nesedí, že to je moc. Další den 7 minut, to same. Třetí den 5 minut (dokonce se mi hrnec po zapnutí sám vypnul - nevím proč, nikdy se to nestalo), a zase mi to jídlo nesedělo. Když jsem si dal normální jablko, byl to nepopsatelný požitek, takhle jsem si v životě snad nic nevychutnal. Začal jsem experimentovat s jídlem a zjistil, na co mám největší chuť. Pak jsem si přečet, o typech stravování a zjistil, že moje tělo si prostě vybralo fruktarianství. Měl jsem v hlavě zmatek, protože se různě píše jak chybí bílkoviny atd. A hlavně jsem už shodil asi 15 kg, ale pří výšce 187 mam 72 což mi přijde ok. Akorát lidi v práci se na mě koukají divně a neodpustí si poznámky... ale co.

Při té příležitosti bych chtěl poděkovat Mirkovi za tyhle stránky, psychycky mě to podželo, přečetl jsem Fruitarian Warrior's Hanbook od Jericho Sunfire, to mi moji situaci objasnilo. Vím, že nemusím mít strach, že si prostě tělo vybralo, protože půst mu dal možnost se projevit.

Pomalu nabírám sílu, už i běhám a cvičím, ale jeden problém stálé trvá. A to je moje stolice, občas citím jako by se mi chtělo, ale moc to nejde, maximálně trochu.
Taky to občas celkem bolí. Ale to může být začínajícími hemeroidy - nasledek toho, jak jsem se choval dřív (cigarety, kafe, alkohol, neaktivita).

Vzpoměl jsem si, že pes jí trávu, tak jsem si dnes koupil, krabici listového salátu a snědl ji (teda bez té krabice :-) A zkusím jestli se to zlepší.

Nemá někdo zkušenost čím by to mohlo být. Možná moc rychlá změna, dřív jsem jedl vše. Ale vařené jídlo je mi teď proti srsti. Tělo má prostě chuť na tu fruktariánskou stravu, tak se nechci tlačit zpátky, navíc mám pocit, že jsem našel co jsem kdysi dávno stratil a nerad bych to zratil znovu. Nikdy bych nečekal, že to tohle s člověkem může udělat 7 dní bez jídla... 8-o

_________________
"Nejdříve Vás ignorují, pak se Vám smějí, pak s Vámi bojují a pak zvítězíte." - Mahátma Gándhí


+Panda Hodnocení: +1
stř 29.02.2012, 18:29
Profil

(Mirek, admin)
 Odkaz na příspěvek Re: Začátečníci
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 15.12.2011, 10:43
Příspěvky: 3258

Reputace: +1690
Razíku vítej. To je skvělá zpráva, že Tě půst přivedl je změně jídla .... vzpomínám si, že u mě to bylo vlastně přesně to samé, po prvním půstu 8 dnů mi velmi zachutnalo ovoce a kvůli tomu jsem se pak dal na vitariánskou stravu. Půsty vedou člověka ke stravě "s vyššími vibracemi" (což postupně pokračuje až k práně).

S vyprazdňováním by to mělo být takto v pořádku, po půstu je trávicí ústrojí zlenivělé a svaly ve střevech ochablé. Proto je potřeba navracet stravu pomalu, malá množství lehkého jídla. Brzy se to zas probudí.


+Razík Hodnocení: +1
stř 29.02.2012, 18:38
Profil Zobrazit autorovy stránky
 Odkaz na příspěvek Re: Začátečníci

Registrován: úte 31.01.2012, 11:38
Příspěvky: 1100
vitarián dosažený půst 14 dnů dosažený půst 21 dnů
Reputace: +733
Ahoj Razík. Môže to byť tým, že sa tvoj organizmus nevie naraz vysporiadať s vyšším príjmom vlákniny, než na aký bol zvyknutý. Mohli by ti pomôcť zelené drinky - jednoducho rozmixuj kopec zelených listov (hocijakých, napr. špenát, kapusta, kozlíček...), zelerové stonky aj s listami, hoď do toho jablko, mango alebo iné ovocie, čo máš po ruke, pridaj vodu, aby to malo dobrú konzistenciu na pitie a pi, čo ti hrdlo ráči. Ani nebudeš vedieť, že si niekedy mal problém so stolicou. :-) Aj tá nerozpustná vláknina sa v tejto podobe lepšie spracuje ako pri hryzení - alebo pohryz jedlo vždy až do tekutej formy (každé sústo minimálne 50 x :-) ).
A na hemoroidy pekne zaberá Asculous hippocastanum v riedení 9CH - ráno a večer po 5 globuliek nechať rozpustiť v ústach - je to homeopatický liek z pagaštanu konského.


+Panda, +Razík Hodnocení: +2
stř 29.02.2012, 18:43
Profil

(Honza)
 Odkaz na příspěvek Re: Začátečníci

Registrován: sob 25.02.2012, 09:41
Příspěvky: 79
vitarián dosažený půst 14 dnů
Reputace: +107
Díky za uvítání:)
Tak snad se to srovná. Je pravda, že jsem navratovku džel asi 3 dny, pak jsem se na to ovoce vrhl dost ve velkém. V podnělí už jsem tam k obědu naládoval půl vodního melounu... a za ten den jsem mel ještě 2 jablka, 4 blumy, papriku a 2 kiwi. Tolik potravy byl asi šok, zkusím se tedy trochu mírnit, správně jsem měl s návratovkou končit až zítra, a já už se od pondělí takhle láduju ve velkým.... No to těmi zpomalenými střevy mi nedošlo no, díky, aspoň si dám přístě pozor.

_________________
"Nejdříve Vás ignorují, pak se Vám smějí, pak s Vámi bojují a pak zvítězíte." - Mahátma Gándhí


+Panda Hodnocení: +1
stř 29.02.2012, 18:51
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: Začátečníci
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27.01.2012, 19:59
Příspěvky: 2822

Reputace: +1216
S tim hovinkem :sun: zalezi jak dlouho jsi po pustu, (jak rikaji oba mi predrecnici) byva to normalni u pustu, neni co vytlacit:).
Dokud jsi jidlo do sebe hazel jako do popelnice tak to telo vyhazovalo casteji ven, to je logicke, ted tento duvod jen pominul a telo se chova jinak.
Zvykej si:))).
Docasne zkus zaradit opatrne vice oleje (treba olivovy do salatu) a uvidis jak bobek vyklouzne sam a bez muceni:).
Jinak Razík vitej:).


+Panda, +Razík Hodnocení: +2
stř 29.02.2012, 20:42
Profil

(Honza)
 Odkaz na příspěvek Re: Začátečníci

Registrován: sob 25.02.2012, 09:41
Příspěvky: 79
vitarián dosažený půst 14 dnů
Reputace: +107
Dobrá, tak jsem rád, že ten listový salát byl dobrý nápad, zkusím si s ním pomoct než si teda zvyknu na tu vlákninu. Taky jsem si koupil avokáda, ty jsou taková olejnatá, tak snad taky pomůžou. A nehltat, pořádně kousat, rozumím. No, tak mám se hodně co učit. Díky :-)

_________________
"Nejdříve Vás ignorují, pak se Vám smějí, pak s Vámi bojují a pak zvítězíte." - Mahátma Gándhí


+Panda Hodnocení: +1
stř 29.02.2012, 21:26
Profil

(Honza)
 Odkaz na příspěvek Re: Začátečníci

Registrován: sob 25.02.2012, 09:41
Příspěvky: 79
vitarián dosažený půst 14 dnů
Reputace: +107
Tak nerad bych to zakřiknul, ale zdá se, že se zlepšilo :) Tak jestli bude zas problém, koupím listový salát, any mě pročistil :) Možná pomáhá i to avokádo kvůli té olejnatosti, taky mi dost chutná, tak ho budu jíst častěji, přijde mi, že to pěkně i vyváži chuť citrusů. Nebo bych mohl zkusit sehnat čerstvé olivy, ale nevím jestli se u nás prodávají.

_________________
"Nejdříve Vás ignorují, pak se Vám smějí, pak s Vámi bojují a pak zvítězíte." - Mahátma Gándhí


+Panda Hodnocení: +1
čtv 01.03.2012, 16:57
Profil

(Honza)
 Odkaz na příspěvek Re: Začátečníci

Registrován: sob 25.02.2012, 09:41
Příspěvky: 79
vitarián dosažený půst 14 dnů
Reputace: +107
Tak všechno už je v pořádku, ale ty chutě na vařený jidlo... to je boj. Dneska přítelkyně udělala rizoto (to bylo vždycky moje oblíbený jídlo), pořád je v kuchyni na plotně a já musím chodit okolo :D Nikdy jsem netušil jak silná je to droga. No ale mám tu meloun, hoznové víno, jablka, hrušky, papriku a rajčata... takže mám z čeho vybírat. Občas uděláme kompromis a dáme si spolu vitarianské jídlo, třeba zeleninovej salát nebo nějáký jiný recept ze syrové stravy. Ne že by mi něco nutila, je dost tolerantní, ale spíš mi jí je líto, když by měla připravovat jídlo jen sama pro sebe.

_________________
"Nejdříve Vás ignorují, pak se Vám smějí, pak s Vámi bojují a pak zvítězíte." - Mahátma Gándhí


+ROUZETKA Hodnocení: +1
pát 09.03.2012, 23:16
Profil

(Mirek, admin)
 Odkaz na příspěvek Re: Začátečníci
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 15.12.2011, 10:43
Příspěvky: 3258

Reputace: +1690
Je to droga a člověku se často zdá, že se nic nelepší a dokonce že sklouzává zpět zas na začátek - ale lepší se, jen je to pomalu. A každým krokem vpřed se posune laťka, ke které se příště mnohem snáze dostane.


+ROUZETKA Hodnocení: +1
pát 09.03.2012, 23:37
Profil Zobrazit autorovy stránky

(Honza)
 Odkaz na příspěvek Re: Začátečníci

Registrován: sob 25.02.2012, 09:41
Příspěvky: 79
vitarián dosažený půst 14 dnů
Reputace: +107
No já nasadil taktiku, jako když jsem přestal před 5 lety kouřit. Jel jsem 20 - 50 denně, podle situace. Ráno jsem se jednou proště rozhodl, típnul cigaretu v půlce a od té doby už ani jednu a vyšlo to. Když jsem to zkoušel před tím několikrát, že to jako budu omezovat a kouřit míň atd. ,tak mě to právě vždycky strhávalo zpátky. Je to občas dost psycho, zvlášť včera jsme byli na party u známých toho jídla a pití všude přede mnou na stole a mozek jenom vzpomínal na to jak to všechno chutná. Bylo to těžké se udžet, furt se mi vnucovaly myšlenky, že bych mohl aspoň ochutnat atd.. ale zkoušku vůle jsem zvládnul:) Vždycky si vybavím típnutí svojí poslední cigarety, ty abstinenční příznaky potom a vnitřně vím, že mám na to abych to ustál, i když zavislost se snaží podkopávat vůli kde to jde, tak to abych si dal sousto vařené stravy prostě neuvažuju ani jako variantu. Stejně jako jsem neuvažoval jako variantu, že bych si zapápil, když jsem přestával kouřit. Je možné, že to má každý jinak, ale pro mne to funguje takto, mám to ověřeno. Jít do věcí naplno, nedat soupeři prostor :-)

_________________
"Nejdříve Vás ignorují, pak se Vám smějí, pak s Vámi bojují a pak zvítězíte." - Mahátma Gándhí


+Panda Hodnocení: +1
ned 11.03.2012, 11:45
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: Začátečníci
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27.01.2012, 19:59
Příspěvky: 2822

Reputace: +1216
Razík píše:
Vždycky si vybavím típnutí svojí poslední cigarety, ty abstinenční příznaky potom a vnitřně vím, že mám na to abych to ustál, i když zavislost se snaží podkopávat vůli kde to jde, tak to abych si dal sousto vařené stravy prostě neuvažuju ani jako variantu. Stejně jako jsem neuvažoval jako variantu, že bych si zapápil, když jsem přestával kouřit. Je možné, že to má každý jinak, ale pro mne to funguje takto, mám to ověřeno. Jít do věcí naplno, nedat soupeři prostor :-)
Hehe, taky si vzdycky vybavim tipnuti posledniho cigara pred sedmi lety, mame to na chlup stejne, ja "udelal" v prumeru 30 denne:).
Mam to tak nastaveno s cigaretama, s pusty, se vsim.
Jak rikas nedam souperi misto, je to vzdycky kdo z koho. To same jsem si rikal i u prvniho pustu, podle mudru jsem mel koukat na kyticky zdola, tak jsem nasadil styl kdo z koho a uz je to taky skoro 7 let:).
Me se tento extremni pristup naramne osvedcil, nevzdavat se kdyz uz vyrazim k cili dovalcit vsecky predsevzeti az do konce.
Omezovani a postupne pridavani ci ubírani cehokoli u me nefunguje, ano, mame to kazdy jinak:).


+Panda Hodnocení: +1
ned 11.03.2012, 16:00
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 76 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz