Na hlavní stránku  
Právě je pát 01.05.2026, 02:30

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 643 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22
Autor Zpráva
 Odkaz na příspěvek Re: Návratovka podle Pavla Máchy (www.pust.cz)

pestrá strava dělená strava ájurvéda dosažený půst 21 dnů
Reputace: +87
Panda píše:
Jo doba a vše se stále mění. Je to součást vývoje. Já i ve svých 63 letech pozoruji že se stále učím a vyvíjím - ale ne tím jak by si v mládí člověk představoval, učit se nové věci. Ale chápat život, proč tu jsme, a jak svět funguje. Vidím teď život z opačného směru než jsem ho viděl jako mladší. Zjišťuji že to co jsem jako mladší viděl jako stabilní a pevné a dobré, tak je jen krátkodobé a pomíjivé a i to "dobré" je jen relativní osobní hodnocení. Každý člověk a každá doba má jiná měřítka. Člověku je líto věcí které mizí, protože byl navyklý je brát že jsou dobré. Ale to hodnocení dobrého je relativní. Spíše je mu líto těch životních jistot, které tím ztrácí. Stejně jako když někdo blízký zemře - člověku ve skutečnosti není líto toho člověka, protože toho zemřelého už nic nebolí, ale je mu líto sebe, protože se tím mění jistoty světa na které byl zvyklý. Součást životního vývoje je přijmout pomíjivost, protože svět není pevný a stabilní.

Rozumiem čo tým chceš povedať, tiež už mi neni 25 :) Aj keď mám trochu problém s relativizáciou dobrého a zlého. Dobré je bližšie podstate a zákonom, zlé je od nej viac vzdialené. Ale ano zo subjektívneho pohladu jednotlivca, to tak je. To dobré je overené časom. Je to vidieť v umení, filmoch, technologiach, učeniach, ten polčas rozkladu trvá dlhšie. Je to také zlato. Hovno sice hoří, ale dlho nevydrží. :D

Súhlasím, smrť blízkych je o nás. Pripomína nám to aj našu smrteľnosť a pominuteľnosť.

detox píše:
GreenApple, možno je to pozvánka pre Teba niečo spísať, zdieľať, nenechať si svoje poznatky a skúsenosti pre seba.
Keď máš pocit, že niečo cenného sa z online sveta vytratilo alebo vytráca, možno to čaká práve na Teba, aby si tú medzeru zaplnil. :-)

Presne pre toto píšem :) Bola by škoda, keby nenávratne zaniklo toto "učenie" (pust.cz, kniha pustu, breatharian.eu forum) aj ked sa zhodneme, ze všetko je pomíjivé. Takze nemáte niekto knihu pust.cz v elektronickej podobe? Mam ju fyzicky, musel by som ju oskenovať a hodiť do textu a pdf. Čo bude nemalá práca. Viem, že to nie je copyright kosher, ale účel svätí prostriedky, a mimochodom, je to vlastne dielo celej komunity pust.cz.

Co sa týka breatharian.eu forum, chcel by som to dať do podobnej zakonzervovanej formy :)

Hodnocení: 0
pon 26.01.2026, 10:49

(mod)

vegan
Reputace: +193
GreenApple píše:
Presne pre toto píšem :) Bola by škoda, keby nenávratne zaniklo toto "učenie" (pust.cz, kniha pustu, breatharian.eu forum) aj ked sa zhodneme, ze všetko je pomíjivé. Takze nemáte niekto knihu pust.cz v elektronickej podobe? Mam ju fyzicky, musel by som ju oskenovať a hodiť do textu a pdf. Čo bude nemalá práca. Viem, že to nie je copyright kosher, ale účel svätí prostriedky, a mimochodom, je to vlastne dielo celej komunity pust.cz.

Koľko má tá kniha strán? (Ja ju nemám.)
A to by si zverejnil - to pdfko? Keď je autor na druhom svete, tak to sa už môže?

pon 26.01.2026, 11:03

detox píše:
Koľko má tá kniha strán? (Ja ju nemám.)
A to by si zverejnil - to pdfko? Keď je autor na druhom svete, tak to sa už môže?

Kniha ma ca 250 strán a gro knizky je v podstate prepis starého fóra na pust.cz, čiže skúsenosti žiakov a Pavlove rady a odpovede, čiže je to vlastne dielom celej komunity. Neviem kto je vlastník práv dnes a netuším, či sa chystá dotlač. Nehovorím, že by som to zverejnil. Iba by som knižku urobil dostupnou, a myslim si, že Pavel by nebol proti.

pon 26.01.2026, 11:23

(mod)

vegan
GreenApple píše:
Kniha ma ca 250 strán a gro knizky je v podstate prepis starého fóra na pust.cz, čiže skúsenosti žiakov a Pavlove rady a odpovede, čiže je to vlastne dielom celej komunity. Neviem kto je vlastník práv dnes a netuším, či sa chystá dotlač. Nehovorím, že by som to zverejnil. Iba by som knižku urobil dostupnou, a myslim si, že Pavel by nebol proti.

Aha. Ja som si myslela, že v tej knihe je to, čo bolo na webe. Teda autorova teória o pôste. Nie fórum.

pon 26.01.2026, 11:34

(mod)

vegan
detox píše:
GreenApple píše:

Aha. Ja som si myslela, že v tej knihe je to, čo bolo na webe. Teda autorova teória o pôste. Nie fórum.

Takže web je nenávratne preč?
Keby v tej knihe bol web, tak to by stačilo nafotiť a ja by som to prepísala. (Strojopis/počítačopis/rýchlopis ma privádza do iných stavov. :-D )

pon 26.01.2026, 12:38

(Mirek, admin)

Reputace: +1738
detox píše:
GreenApple píše:

Sice jsem knížku neviděl, ale slyšel jsem že je to výtažek fóra - tedy otázky a Pavlovy odpovědi.

Sice copyright přetrvává 70 let po autorově smrti, ale nevím jestli má Pavel nějaké dědice autorských práv. "Není žalobce, "není soudce" Myslím že by se klidně kniha dala zveřejnit, a teprve až by se někdo ozval (což se nepředpokládá), tak ji stáhnout pryč.

S uchováváním informací je problém - i tento web časem zmizí, protože až tu za pár let nebudu, nebude ho nikdo platit a udržovat.

pon 26.01.2026, 13:07
Profil Zobrazit autorovy stránky

(mod)

vegan
Panda píše:
S uchováváním informací je problém - i tento web časem zmizí, protože až tu za pár let nebudu, nebude ho nikdo platit a udržovat.

Hej, čo je online, to sa neráta.
Kniha je lepšia.
A najlepšia je vlastná skúsenosť. :-D

A, Pando, koľko stojí tento web?

pon 26.01.2026, 13:18

(Mirek, admin)

V současnosti web stojí nějak 1600 Kč ročně (NOLIMIT u WEDOS).

pon 26.01.2026, 13:41

(mod)

vegan
Panda píše:
V současnosti web stojí nějak 1600 Kč ročně (NOLIMIT u WEDOS).

8-o

:-|

A aj tak už o práne nikto nič nepíše...

pon 26.01.2026, 13:55

(Mirek, admin)

Já to udržuji už jenom z důvodu, že tu na webu mám publikované své projekty na kterých dělám. Zrovna včera jsem (na X) zveřejnil svůj nový měřák https://www.breatharian.eu/hw/pidimet/index.html

+GreenApple, +detox Hodnocení: +2
úte 27.01.2026, 09:16

(mod)

vegan
Panda píše:
Já to udržuji už jenom z důvodu, že tu na webu mám publikované své projekty na kterých dělám. Zrovna včera jsem (na X) zveřejnil svůj nový měřák https://www.breatharian.eu/hw/pidimet/index.html

Pando, tá mašinka vyzerá skvele!!

+Panda Hodnocení: +1
úte 27.01.2026, 09:55

detox píše:
Takže web je nenávratne preč?
Keby v tej knihe bol web, tak to by stačilo nafotiť a ja by som to prepísala. (Strojopis/počítačopis/rýchlopis ma privádza do iných stavov. :-D )

Ano je, po tom co hosting nebol uhradený, web pust.cz bol webhostingovou spoločnosťou vymazaný, to čo som zverejnil je iba záloha a fragmenty sluzby WaybackMachine https://web.archive.org/ kde si môžeš pozrieť históriu stránok, nie je tam všetko a je to iba do určitej úrovne odkazov.

Dakujem nie je to treba, musím to oskenovať a preženiem to cez nejaké OCR (prípadne AI uvidíme) a následne to upravím a zalomím, aby to zodpovedalo originálu.

Panda píše:

Pando ty si docela hlavička. Davnejšie sme sa so synom hrali s Arduino a robili sme kdeaké projekty. Musím si to prejsť tie tvoje dielka. :idea: :ok:

Naposledy upravil GreenApple dne úte 27.01.2026, 10:40, celkově upraveno 1

úte 27.01.2026, 10:18

detox píše:
A aj tak už o práne nikto nič nepíše...

Pozri tu... 8-)

úte 27.01.2026, 10:35
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 643 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]