Na hlavní stránku  
Právě je pát 19.04.2024, 06:15

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ] 
Autor Zpráva

(Mirek, admin)
 Odkaz na příspěvek Strava při přechodu na pránu
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 15.12.2011, 10:43
Příspěvky: 3258

Reputace: +1690
Jednou z hlavních podmínek přechodu na pránu je pročišťování organismu od odpadů a toxinů. Tím se umožní uvolnění drah energetického systému a nastartování správné funkce čaker. Kromě půstů je důležitým prostředkem k odlehčování strava - a to zlepšováním kvality stravy a snižováním kvantity stravy.

Zvyšováním kvality stravy se rozumí odstraňování těžké "uzemňující" stravy a doplňování živé stravy. Prvním krokem je zpravidla přechod na vegetariánskou stravu (vyloučením masa). Dále se vyloučí se stravy i všechny živočišné bílkoviny, tj. přechod na veganskou stravu (vyloučení mléčných výrobků, vajec). Dalším krokem je přechod na vitariánskou stravu (čerstvé syrové ovoce a zelenina). Přechod na vitariánství usnadní mezikrok - makrobiotická strava. Ale pokud možno, je třeba se co nejdříve zbavit závislosti na pečivu a celkově na všech obilninách obsahujících lepek. Jak se ukazuje, lepek je jedním z největších viníků zdravotních potíží. Po vitariánství následuje fruitariánství, tedy "plodožroutství". Za plody je považována i nesladká plodová zelenina. Jako alternativu lze odlišit fruktariánství, což znamená jenom sladké ovoce, tedy stravování se fruktózou. Posledním stupněm bývá liquidariánství, tedy stravování se pouze šťávami.

O syrové stravě se více dozvíte na serveru http://www.vitarian.cz (a na jeho fóru), o makrobiotice na http://www.makrobiotika.info.


Hodnocení: 0
čtv 19.01.2012, 09:38
Profil Zobrazit autorovy stránky
 Odkaz na příspěvek Re: Strava

Registrován: ned 29.01.2012, 08:34
Příspěvky: 67

Reputace: +23
Zda se ze optimalni priprava je prechod na vita,frukto a liqidarianstvi. Když jsem se před casem pohyboval na vitarianu zaujalo me jak malo lidi zajimalo jakym zpusobem se to jejich skvele ovo a zel vyrabi. O tom ze zemedelstvi je dnes prumyslove odvetvi asi nikdo nepochybuje. Vymenovaly se tam typy na hypermarkety s nejvetsi slevou a nikdo tam moc neresil skutecnost ze ta krasna a levna rajcata které si vyhodne koupili vidi slunce poprve az u nich doma na stole. V zemi nebyly nikdy. Zajimalo by me jestli a jak to resite třeba na malych mestech kde se často za nejdokonalejsi bio potravinu povazuje tycinka polita light cokoladou nebo pseudojogurtem a jak se divate na nelokalni ovozel. diky


Hodnocení: 0
čtv 02.02.2012, 00:02
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: Strava
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27.01.2012, 19:59
Příspěvky: 2822

Reputace: +1216
No, mily balado, spolehame na to, ze i ta troska Slunka, ktere ten ovozel zasahne omylem je k necemu dobra a je to mensi zlo nez jine hotove E-produkty, ci uzasne sunky slepene fermentovanou praseci a hovezi krvi:).
Zrovna nedavno jsem googlil proc pomerance nemaji pecky, jsa potrefen podezrenim na GMO. A vygooglil jsem, ze vsechny pomerance bez vyjimky jsou vyslechtene, i ty s peckami. A maji Slunce i hlinu, co nadelas.
Neres to, nebo se z toho zblaznis az zjistis co jis:).


Hodnocení: 0
čtv 02.02.2012, 12:07
Profil

(Mirek, admin)
 Odkaz na příspěvek Re: Strava
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 15.12.2011, 10:43
Příspěvky: 3258

Reputace: +1690
A proto je řešení v breathariánství. >:-)


+ANTONÍN, +alp Hodnocení: +2
čtv 02.02.2012, 13:21
Profil Zobrazit autorovy stránky
 Odkaz na příspěvek Re: Strava
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27.01.2012, 19:59
Příspěvky: 2822

Reputace: +1216
Vidim to velmi, velmi podobne :-) .


Hodnocení: 0
čtv 02.02.2012, 13:34
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: Strava

Registrován: ned 29.01.2012, 08:34
Příspěvky: 67

Reputace: +23
souhlasim se vsim co jste napsali. i tak ale zjistuju co jim a zatim jsem se nezblaznil. snad


Hodnocení: 0
čtv 02.02.2012, 21:33
Profil

(Mirek, admin)
 Odkaz na příspěvek Strava jako prostředek přechodu na pránu
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 15.12.2011, 10:43
Příspěvky: 3258

Reputace: +1690
Následující text je jen úvaha, spíš návrh hypotézy a předmětu k další diskuzi, není ověřený dostatkem vlastních zkušeností (pracuje se na tom)...

Základními předpoklady k přechodu na pránu je na fyzické úrovni (kromě půstů pročisťujících energetické dráhy) i zjemňování stravy, neboli přechod na stravu s vyššími vibračními frekvencemi, která zajiští rezonanci vyšších čaker.

Při využití stravy k přechodu jsou půsty i duchovní postupy jen pomocným prostředkem, hlavní je změna stravy. Typickým příkladem je Jericho Sunfire. Metoda je vhodná např. pro lidi, kteří nezvládají dlouhé půsty např. proto, že jim během nich příliš klesá životní energie.

Hlavním kritériem snadného přechodu je udržování životní energie na maximální úrovni. Není důležitý zdravotní efekt (ten je zde podřadný, později na vyšších úrovních dojde automaticky k obnovení maximálního zdraví), maximum pozornosti lze věnovat životní energii. Životní energie zajistí, aby měl člověk potřebu dál zvyšovat svou "rezonanční úroveň" postupem stále vpřed. Při nedostatku energie ji začne organismus hledat ve stravě a tak vznikají úlety např. z vitariánské stravy k vařené stravě, protože strava na nižší úrovni je snazším zdrojem životní energie (ale současně více zanáší organismus a blokuje tak přirozené zdroje energie přes čakry), proto nedostatek životní energie znamená vždy kroky zpět.

Nepříznivý efekt nedostatku životní energie jistě všichni znají - úlety a jiné úchylky nastávají především v případě, kdy se člověk cítí psychicky špatně, skleslý, zesláblý (např. obézní lidé se typicky jdou v případě neúspěchu "ujíst", kuřák si jde zapálit). Proto platí i přesně opačný případ - čím vyšší životní energie, tím vyšší úspěšnost.

Změny ve stravě by měly probíhat pokud možno po malých krocích. Ze všeho nejdříve je třeba dosáhnout stabilního stavu na současné stravě a nějakou dobu nabírat zásobu životní energie. Potom provést malou změnu ve stravě směrem k vyšším úrovním - např. vypuštěním některé nevhodné složky. Organismus potřebuje nějakou dobu na stabilizaci a přizpůsobení se novému složení stravy. Efektivnost získávání energie se na přechodnou dobu sníží a proto je potřeba mít zásobu životní energie. Pokud by byla malá zásoba, přimělo by to ke sklouznutí zpět k původní stravě (snazší zdroj životní energie). Po čase se nová strava stabilizuje, organismus využije své prostředky k syntéze chybějících složek stravy.

Stabilizaci stravy mohou urychlit krátké půsty, které přispějí k pročištění organismu a lepšímu náběhu čaker - hrozí však nebezpečí, že kvůli přechodnému rychlejšímu vyčerpání životní energie půstem dojde buď k "žravosti" (organismus se snaží dohnat chybějící energii zvýšením množství jídla) nebo ke sklouznutí k nižší stravě (jako snadnější energetický zdroj). Proto by si člověk měl být jistý svým neselháním.

Nyní je třeba nový stav opět stabilizovat a přivyknout si. Stabilní stav lze poznat tak, že se neobjevují touhy k nižší stravě a že ani ochutnávky stravy z nižších úrovní nezpůsobí rozhození a úlet k původní stravě. Při stabilizaci je třeba dolaďovat stravu podle kritéria, aby bylo dosaženo maximálního přínosu životní energie - tj. aby se člověk v tomto stavu cítil psychicky dobře a plný životního elánu. Upadá-li např. do depresí nebo jiného špatného stavu, byl proveden přechod příliš brzy nebo příliš rychle a je dobré se vrátit zas o krůček zpět nebo na nějakou dobu doplňovat složku z nižších úrovní.

Vysoká úroveň životní energie je nejdůležitější kritérium ze všeho, umožní snadno zvládnout i kroky, které se zdají být jinak nemožné, velmi podstatně to může urychlit přechod. Prostředky k jejímu zvyšování jsou velmi osobní a je třeba zkoušet zkusmo - to co někomu energii zvyšuje, může jinému energii ubírat. To platí nejen o složkách stravy, ale jedná se i o např. půsty, pohyb, energizující cvičení, klystýry, koníčky, zkrátka cokoliv co člověk cítí že mu může přispět ke zvýšení jeho energie, chuti do života a optimismu. Je-li dostatek energie a je-li ve vědomí vidina a touha dalšího postupu, organismus si sám řekne o další krok, přirozeně a bez násilí.

Stravu lze rozdělit na 7 stupňů, které odpovídají 7 čakrám, 7 vibračním energiím, 7 bodům na stupnici:

1. (kořenová čakra) všežravství. Organismus čerpá prakticky vše ze stravy. Mezistupně stravy jsou: vypouštění červeného masa, přechod na bílé maso (drůbež), později ryby. Bílý (rafiovaný) cukr by měl být postupně minimalizován jak je to jen možné.

2. (sakrální čakra) vegetariánství. Ze stravy se zcela vypustí maso. Bílou (rafinovanou) mouku postupně nahrazovat celozrnnou moukou.

3. (solar-plexus) veganství, příp. makrobiotika. Ze stravy se vypustí živočišné složky stravy, jako je mléko, máslo, sýry.

4. (srdeční čakra) vitariánství. Tepelně upravené potraviny se nahradí syrovými potravinami, které neprošly tepelnou úpravou. Ne všechny potraviny lze konzumovat syrové, proto je nutné zcela vypustit obilniny, většinu luštěnin, rýži. Na nižších úrovních se konzumují i klíčky, ořechoviny, olivový olej, kořenová zelenina. Na vyšších úrovních se přechází pouze na plodovou zeleninu a ovoce, konzumovanou vcelku (fruitariánství).

5. (krční čakra) fruktariánství. Zelenina (i plodová) se zcela vypustí ze stravy, k životu vystačí pouze sladké ovoce (fruktóza), tj. dojde k redukci zdrojů minerálů.

6. (čelní akra) liquidariánství. Příjem pouze ovocných šťáv, minimalizace vlákniny.

7. (temenní čakra) breathariánství. Eliminují se veškeré fyzické zdroje energie.


+ANTONÍN Hodnocení: +1
pon 13.02.2012, 19:15
Profil Zobrazit autorovy stránky
 Odkaz na příspěvek Re: Strava jako prostředek přechodu na pránu
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27.01.2012, 19:59
Příspěvky: 2822

Reputace: +1216
Koukam, ze Ti ty sedmicky nedaly spat:). Zajimave.


Hodnocení: 0
úte 14.02.2012, 15:22
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: Strava
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27.01.2012, 19:59
Příspěvky: 2822

Reputace: +1216
Neco zajimaveho o "jidle" & jidle nudlari (vyrobci) ji asi nepodekuji:).


Hodnocení: 0
stř 15.02.2012, 13:08
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: Strava

Registrován: úte 31.01.2012, 11:38
Příspěvky: 1100
vitarián dosažený půst 14 dnů dosažený půst 21 dnů
Reputace: +733
Cef, žiaľ, ani takýto, ani žiadny iný dokument a dôkaz škodlivosti ľudí konzumujúcich junk food nepreberie. Som v tomto veľmi skeptická. Áno, niektorí sa chytia a zamyslia, ale väčšina nad tým mávne rukou.


Hodnocení: 0
sob 18.02.2012, 10:33
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: Strava
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27.01.2012, 19:59
Příspěvky: 2822

Reputace: +1216
Renáta píše:
Cef, žiaľ, ani takýto, ani žiadny iný dokument a dôkaz škodlivosti ľudí konzumujúcich junk food nepreberie. Som v tomto veľmi skeptická. Áno, niektorí sa chytia a zamyslia, ale väčšina nad tým mávne rukou.
Presne to vystihl ten Dusek na diskusi s Partykovou (nekde tu poletuje na ni link), kdyz se tam jakysi pan vyptaval dost uz hloupe porad dokola jak jej pani Vilma vyleci.
Nechapal ABSOLUTNE, ze je to jeho telo a musi chtit sam, porad mlel cosi o statistikach, tezky hmotar to byl:).
"Lidi tak nejak vnitrne vedi, ze je pro ne zdravejsi chodit pesky, ale presto budou jezdit autama, nepresvedcite je, musi sami chtit".
--------------------
I kdyz Reno, celkem dost ted prosakuji v masmediich informace z dTtest sdruzeni, a v TV na to lidi slysi a zacinaji se zajimat.
Znas to - co reknou v TV je svate a nejede pres to vlak:).


+Panda Hodnocení: +1
sob 18.02.2012, 14:32
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: Strava

Registrován: úte 31.01.2012, 11:38
Příspěvky: 1100
vitarián dosažený půst 14 dnů dosažený půst 21 dnů
Reputace: +733
Áno Cef, to poznám. Moja svokra zyvkne vravieť: To je pravda, veď to písali v novinách ;-)


+Panda Hodnocení: +1
sob 18.02.2012, 18:35
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: Strava

Registrován: úte 31.01.2012, 11:38
Příspěvky: 1100
vitarián dosažený půst 14 dnů dosažený půst 21 dnů
Reputace: +733
Web nadšenej prívrženkyne raw food - možno zaujme tých, ktorí nevedia anglicky, no po rusky by rozumeli. Sú tu v ruštine pekné videá, kde sa debatuje o surovej strave a zelených drinkoch: http://gladworld.ru/video


Hodnocení: 0
pát 24.02.2012, 11:16
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: Strava

Registrován: úte 31.01.2012, 11:38
Příspěvky: 1100
vitarián dosažený půst 14 dnů dosažený půst 21 dnů
Reputace: +733
Prečo sa stále vraciame k varenému jedlu?

Už opakovane som sa usilovala zotrvať na surovej strave, no vždy ma to vrátilo k varenému jedlu, ktoré som kombinovala s vysokým percentom surovej stravy. Keďže z určitých dôvodov by som rada bola dlhšie obdobie na surovej strave, tak som rozmýšľala, kde je problém a ako ho vyriešiť. Vybadala som na sebe, že keď som jedla surovú stravu systémom dám si ovocie, potom nejaký šalát, potom oriešky, nejakú šťavu, tak som po čase skĺzla k varenému jedlu nie preto, že bolo varené, ale že bolo "kompletné". Ako napríklad špagety s nejakou rajčinovou omáčkou. Alebo zeleninová polievka. Zistila som, že keď si jedlo pripravím tak, aby to pripomínalo menu klasickej stravy, tak sa akosi plnohodnotnejšie najem. Skrátka i v tom jedle zjem síce cukinu, ale postrúhanú na dlhé slíže ako cestovinu a zjem rajčiny, ale pripravené v robote spolu s bazalkou, sušenými rajčinami, troškou datli a olivového oleja a oregana ako zálievku na tie surové špagety. Zjem v podstate to isté akoby som zjedla aj samostatne a predsa mám pocit, že som jedla iné jedlo. Nie je to po čase také nudné. Možno aj toto je dôvod, pre ktorý ľudia opúšťajú surovú stravu a vrhajú sa znovu na bežné jedlo. Nemyslím si, že je to preto, že im chýbajú "výživné" látky z junk foodu. No, toto som si všimla na sebe a vidím, že takéto raw food kompletné jedlo bez problému akceptuje aj moja rodina. Veľmi ma inšpirovala v tomto smere naša bratislavská raw food reštaurácia.


+Cef, +Panda Hodnocení: +2
čtv 29.03.2012, 23:57
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: Strava při přechodu na pránu

Registrován: čtv 19.04.2012, 22:21
Příspěvky: 15
Bydliště: Praha
vegetarián dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny křesťan
Reputace: +1
Zdravim.
Snad dotaz bude alespon castecne souviset s cit. oblasti. Na http://www.PUST.cz je zminka mj. i o tzv. "ryzove" diete */ coby osvedcene cinske metode (doporucuje se mesic o ryzi a vode).
Rozumim tomu dobre, ze budu ten mesic jist jen tu ryzi a pit vodu? (Ryzi si rozdelim na 3 casti - rano na lacno tu prvni, po sesti hodinach 2.cast a v 18 hod. zbybajici). Popijim prevarenou vodu, destilka je mimo muj dosah. Dekuji za event. nazor.

*/
http://www.pust.cz/frame.php?load=situace
cit. prislusnou pasaz:
... "Další metodou, jak dostat podobný humus ze střev, je stará čínská metoda - čínská rýže. Vezmete hrnek vody, nasypete do něj rýži a postavíte v kuchyni na linku. Druhý den ráno vodu vylijete a dáte novou vodu. Zároveň však přidáte jeden hrnek a do něj čerstvou rýži a tu také zalijete vodou. Takto se chováte každé další ráno až do pátého dne, kdy na lince máte pět hrnků a v tom nejstarším pětidení - už pěkně vzklíčenou rýži. Tu nejstarší vzklíčenou rýži uvaříte a na lačno sníte. 6 hodin pak nesmíte jíst nic jiného a pít pouze vodu - nejlépe destilku. Do vyprázdněného hrnku od nejstarší rýže nasypete novou rýži a hrnek postavíte na nejmladší místo na začátek řady před starší hrnky. Takovéto kolečko musíte udržovat po dobu jednoho měsíce a zaručeným výsledkem bude čistý trávicí trakt." ...


Hodnocení: 0
úte 24.04.2012, 21:29
Profil Zobrazit autorovy stránky
 Odkaz na příspěvek Re: Strava při přechodu na pránu
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27.01.2012, 19:59
Příspěvky: 2822

Reputace: +1216
Ano, rozumis navodu s ryzi dobre, je to jeden ze zpusobu ocisty strevniho traktu prirozene odshora dolu. Vedle toho je i sanka a ruzne juicove diety a ocisty, je toho vice.
Ale kdyz mas rad(a) ryzi, proc ne ?:))


Hodnocení: 0
stř 25.04.2012, 08:47
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: Strava při přechodu na pránu

Registrován: čtv 19.04.2012, 22:21
Příspěvky: 15
Bydliště: Praha
vegetarián dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny křesťan
Reputace: +1
Cef píše:
Ano, rozumis navodu s ryzi dobre, je to jeden ze zpusobu ocisty strevniho traktu prirozene odshora dolu. Vedle toho je i sanka a ruzne juicove diety a ocisty, je toho vice.
Ale kdyz mas rad(a) ryzi, proc ne ?:))


Dik za reakci.
Na tenhle "taky navod" jsem narazil na www.PUST.cz a zdal se mi schudny :-)))
Proti ryzi nic nemam a kdyz mohli v koncentracich u Japoncu za 2.sv.v. prezivat lidi na hrsti ryze denne, tak bych ten mesic mohl taky přežít :-)


Hodnocení: 0
stř 25.04.2012, 10:42
Profil Zobrazit autorovy stránky
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz