Na hlavní stránku  
Právě je pát 19.04.2024, 08:57

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Odkaz na příspěvek Rýže
Uživatelský avatar

Registrován: úte 24.04.2012, 08:54
Příspěvky: 147
Bydliště: Bratislava
pestrá strava dosažený půst 21 dnů
Reputace: +66
Ja si robim bielu jasminovu ryzu. Ta sa vari iba 10 minut na ohni (klasicka z talianska cca 17 minut).

V paraku sa mi polepila ked bolo vela vody, ked malo tak bola nedovarena... tak som si kupil keramicky hrniec a tam si to robim. OD vtedy mam ryzu aku mam rad.


Hodnocení: 0
pát 04.05.2012, 12:28
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: Recepty z Parneho hrnca

Registrován: pon 25.11.2013, 12:38
Příspěvky: 7

Reputace: 0
tohle je tak velká téma, o tom jak nezalepit rýži by mohl být natočen i celovečerní film. Jaký druh se nejlépe vaří? Já tedy nevím vůbec. Lidé z Indie s tím mají lepší zkušenosti. Když jsem tam bila tak ani jednou mi neudělali ulepenou...


Hodnocení: 0
úte 26.11.2013, 16:48
Profil

(Mirek, admin)
 Odkaz na příspěvek Re: Recepty z Parneho hrnca
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 15.12.2011, 10:43
Příspěvky: 3258

Reputace: +1690
Bezkonkurenční je červená rýže. Kupuji ji v Kauflandu, v jiných supermarketech jsem ji neviděl. Nelepí se, je mnohem chutnější než jiné (oříšková) a samozřejmě zdravější, jen se musí trochu dýl vařit (1/2 hodiny s vodou 2:1).


Hodnocení: 0
úte 26.11.2013, 19:30
Profil Zobrazit autorovy stránky
 Odkaz na příspěvek Re: Recepty z Parneho hrnca

Registrován: pon 25.11.2013, 12:38
Příspěvky: 7

Reputace: 0
tak to se přiznám, že jsem ji ještě nezkusila ale hned to napravím. Pošlu manžela do Kauflandu a v neděli bude něco nové k objedu. Vždyť jsem to říkala, že je to veliká téma. :delicacy:


Hodnocení: 0
úte 26.11.2013, 22:18
Profil

(Mirek, admin)
 Odkaz na příspěvek Re: Recepty z Parneho hrnca
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 15.12.2011, 10:43
Příspěvky: 3258

Reputace: +1690
Takhle vypadá. Z levé strany musí být napsané "rýže červená natural". Stejný obal má "rýže dlouhozrnná natural" (je světlejší) ale ta té červené nemůže konkurovat. Doma už žádnou jinou rýži nechtějí. Stojí tuším nějak 37,-. Dá se dokonce jíst po uvaření i samotná, bez jakýchkoliv přísad či ochucování. Vyžaduje čas vaření asi půl hodiny (2 díly vody a 1 díl rýže), pak je měkká rozsýpací a přitom nelepivá.


Přílohy:
ryze_cervena_natural_arax_500g.jpg
ryze_cervena_natural_arax_500g.jpg [ 51.49 KiB | Zobrazeno 8730 krát ]
Hodnocení: 0
stř 27.11.2013, 03:11
Profil Zobrazit autorovy stránky
 Odkaz na příspěvek Re: Recepty z Parneho hrnca

Registrován: pon 25.11.2013, 12:38
Příspěvky: 7

Reputace: 0
aha tak tahle hnědá... už vím tu jsem viděla... jo jo.


Hodnocení: 0
čtv 28.11.2013, 12:59
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz