ŠAMPIŇÓNOVÝ KOLÁČ S BABY ŠPENÁTOM
400 g lístkového cesta, 300 g malých šampiňónov, 200 g baby špenátu, 150 g čerstvého kozieho syra (alebo iného čerstvého syra), 2 menšie červené cibule, 25 g masla, 2 PL olivového oleja, soľ, čierne mleté korenie
Špenát prepláchneme, nasypeme do hlbšej misy, zalejeme vriacou vodou a necháme asi 2 minúty stáť, potom scedíme. Na masle opečieme na plátky nakrájané očistené šampiňóny a podusíme ich asi 10 minút. Vodu, ktorú pustia, zlejeme. Na oleji zľahla osmažíme na mesiačiky nakrájanú cibuľu. Lístkové cesto rozvaľkáme a položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Na cesto rozložíme dobre odkvapkaný špenát, posypeme ho šampiňónmi, cibuľou a nakoniec rozdrobeným syrom. Vložíme do vopred vyhriatej rúry na 220 °C, po 4 minútach teplotu znížime a dopečieme asi 20 až 30 minút dozlatista. Koláč môžeme podávať vlažný aj studený.
|